Prosinečki saopštio spisak za predstojeće mečeve: U selekciju pozvan i golman OFK Beograda

L. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Jason Brown/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

Selektor reprezentacije Crne Gore Robert Prosinečki objavio je spisak igrača na koje računa za mečeve sa Turskom i Velskom u okviru Lige nacija.

Podsećanja radi, pomenuta reprezentacija zabeležila je dva uvodna poraza - protiv Islanda 2:0, i protiv Velsa 2:1.

Na spisku Roberta Prosinečkog našli su se sledeći igrači:

Golmani: Danijel Petković (Liepaja), Balša Popović (OFK Beograd)

Odbrana: Adam Marušić (Lacio), Risto Radunović (FCSB), Igor Vujačić (Rubin), Marko Vukčević (Borac Banja Luka), Andrija Vukčević (Kartagena), Nikola Šipčić (Kartagena), Slobodan Rubežić (Aberdin), Marko Tući (Gangvon).

Vezni red: Vladimir Jovović (Sogdiana), Marko Janković (Karabag), Marko Bakić (OFI Krit), Driton Camaj (Kišvarda), Edvin Kuč (Nefči), Ilija Vukotić (Boavista)

Napad: Stevan Jovetić (bez kluba), Stefan Mugoša (Inčon junajted), Milutin Osmajić (Preston), Nikola Krstović (Leće)

- Dve veoma zahtevne i teške utakmice su pred nama. Dueli sa protivnicima koji su u prva dva kola UEFA Lige nacija prikazali dobre igre i osvojili po četiri boda, što ih stavlja na deobu prvog mesta na tabeli naše grupe. Turska se na Evropskom prvenstvu prikazala u izuzetnom izdanju, igrali veoma dopadljiv fudbal i upisali dobre rezultate, a u sličnom ritmu su nastavili i na startu nove sezone. Sa Velsom smo već odigrali jedan susret u kojem smo, uprkos dobroj igri i velikom broju stvorenih prilika, poraženi u Nikšiću. Verujem da u duelima koji nas očekuju u oktobru možemo ponoviti dobru igru iz duela sa Velsom koju će ovog puta ispratiti i dobri rezultati - rekao je Prosinečki.

Podsećanja radi, spisak će biti dopunjen fudbalerima iz domaćeg prvenstva.

Na raspolaganju selektoru Prosinečkom neće biti Vasilija Adžića, fudbalera Juventusa koji je zaradio povredu butnog mišića.

(Telegraf.rs)