Krtolica pred duel sa Nišlijama: "Imali smo dosta problema, prekidi su im ogromno oružje"

L. I.
Vreme čitanja: oko 3 min.
Foto: MN Press/Marko Metlaš

Fudbaleri Vojvodine će u okviru 10. kola Superlige Srbije odmeriti snage sa Radničkim iz Niša, a pomenuti duel na programu je u subotu od 20 časova.

Svoja očekivanja pred ovaj meč izneo je trener Novosađana Nemanja Krtolica.

- Imali smo dosta problema, virus se pojavio u svlačionici i do juče je mnogo igrača tražilo i medicinsku pomoć. Među njima je bio i Lazar Ranđelović koji zbog toga nije mogao da igra ni protiv IMT-a, ni prijateljsku utakmicu protiv Inđije, jer je poslednja tri dana imao visoku temperaturu. Uveli smo praksu da igramo utakmicu utorkom ili sredom - da bi ti mlađi igrači, koji nemaju minutažu, održali takmičarski ritam, jer moramo da budemo spremni na sve. Prebrodili smo ove poteškoće, doneli smo tri boda u Novi Sad i mogu da ponovim da sam zadovoljan, jer su nama potrebni sada bodovi, igra uvek mora da napreduje i nadam se da će na sledećoj utakmici biti još bolja. Zadovoljan sam i načinom na koji igrači treniraju i svesni su šta nam je potrebno da bismo se vratili tamo gde nam je mesto - započeo je Krtolica.

On je u svom izlaganju pohvalio i trenera kluba iz Niša, Nikolu Drinčića.

- Što se tiče Radničkog, ja bih se dotakao trenera. Ljudi vole da pamte velike stvari, za mene su uvek sitnice držale suštinu. Javnost ne zna, ali u prvom delu priprema 2019. godine, vodio sam prvi tim 10 dana. Posle dva, tri dana priključio se i Drinčić i tada smo dobili igrača, koji ne podiže samo igru, već i treninge za 30 odsto. Onako kako je trenirao, tako je i igrao i sigurno je tu energiju preneo i sada kao trener na svoju ekipu. Ono kako je igrao za Vojvodinu sećamo se svi mi. Naši igrači takođe treba da znaju da je on pozitivan primer – disciplina koja je potrebna u životu i fudbalu - rekao je Krtolica, a onda nastavio:

- Prekidi su ogromno oružje Radničkog i moramo da dođemo u situaciju da se bavimo samo sobom i da ne analiziramo toliko protivnika. Naravno, uvek ćemo se baviti rivalom, ali trudim se da pomognem igračima da imaju slobodu da ispolje kreativnost, ali je za to potrebna i disciplina. Nije fudbal samo ići napred i dati gol. Velika je stvar što ove tri utakmice nismo primili gol. Bio bih ljut da smo u finišu meča u Loznici dozvolili da nam daju gol.

Trener Vojvodine pomenuo je i učinak Bamidelea, koji je prethodna dva meča igrao na poziciji napadača.

- Sa Deleom smo malo lutali, on je promenio mnogo pozicija u Vojvodini. Mislim da se sada najbolje snalazi na ovoj poziciji. Došao je novi napadač, trenira, utakmice mu ne fale, igrao je prijateljsku, sada i protiv Inđije 60 minuta. Potrebno mu je neko vreme za adaptaciju na sve zahteve. Nemam dilemu da će se uklopiti. Depuov kvalitet nije sporan, ali kao i mladi igrači, svi moraju da budu strpljivi. Nama je najvažniji semafor, to je ono što nas drži na ovoj poziciji, mene na poziciji trenera i njih u javnosti. Zbog toga navijači plaćaju karte - završio je Krtolica.

(Telegraf.rs)