Odbio meč Bosne protiv Rusije, a sad potpisao za klub iz ove zemlje, navijači ga žestoko prozivaju!

D. U.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Elman Omic / AFP / Profimedia

Bivši kapiten Bosne i Hercegovine, Miralem Pjanić, potpisao je ugovor sa CSKA iz Moskve.

Nekadašnji vezista Juventusa, Barselone, Rome, Bešiktaša, Liona... stiže kao slobodan igrač u redove "Armejaca", nakon što je posle isteka ugovora sa Šaržahom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata postao slobodan igrač na leto.

Ovaj potpis je mnoge iznenadio, naročito što je Pjanić pre tačno dve godine kritikovao Fudbalski savez BiH zbog ugovaranja prijateljske utakmice sa Rusijom, koju nije želeo da igra.

- Čuo sam za odluku Saveza. Čelnici Saveza znaju moj stav. Zvali su, pitali su me šta mislim o utakmici. Rekao sam šta mislim, a onda sam se iznenadio drugačijom odlukom. Nije dobra odluka.

- Bez reči sam. Kad reprezentacija počne da igra dobro, uvek se nešto kvari. Nemam reči. U FS BiH znaju moj stav. Samo ću reći, da ovo nije dobro - poručio je Pjanić u septembru 2022. godine, a nakon toga i pritiska od strane reprezentativaca, ta utakmica je na kraju i otkazana.

Sada, dve godine kasnije, Pjanić je "polizao" ono što je pričao i postao je član jednog od najjačih timova u Rusiji.

- Spreman sam za novu avanturu sa istom ljubavlju za igrom. Uzbuđen sam što sam došao u novi tim - poručio je Pjanić na Instagramu.

Ova njegova objava izazvala je i žestoke reakcije mnogih njegovih pratilaca, posebno onih koji su se setili njegovog postupka oko pobune zbog prijateljskog meča sa Rusijom.

(Telegraf.rs)