Hrvat koji je vređao Piksija i Orlove poručio: " Mi smo zbog ovoga Modra lasta za gospodu iz Srbije"

M. M.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Printskrin/Youtube/Stadion Zapad

Što je Rade Bogdanović u Srbiji, kada je u pitanju posao stručnog analitičara, to je Joško Jeličić u Hrvatskoj! Obojica bivši fudbaleri, danas "bez dlake na jeziku" kreiraju javno mnjenje kada je u pitanju nešto drugačiji pogled na sport!

Kao i Bogdanović, o kom smo već pisali da je priznao s kakvim problemima se susretao, tako je i Jeličić boravio nedavno u Sarajevu na sportskom simpoziju - gde je jedna od tema razgovora bila vezana upravo za uticaj analitičara na fudbal.

Jeličić je tokom kariejre igrao za Hjduk, Dinamo i Sevilju, za nacionalni tim je zabeležio samo jedan meč, a javnosti u Srbiji je postao pozant tokom Evropskog prvenstva kada je sa nekoliko komentara razbesneo javnost.

I sada nije mogao, a da ne pomene Srbiju.

- Ovim poslom bavim se 13 godina i njegovo prokletstvo, ali i lepota jeste u tome što je to najglobalniji sport kod kog nema egzaktne istine. Uvek mogu da kažem da je neki trener trebao da igra u nekoj drugoj formaciji, ali nemam potvrdu da bi to zaista bilo bolje. Često me pitaju zašto nisam trener, kad sam već završio trenersku akademiju. Silno poštujem trenere i mislim da je njihov posao puno kompleksniji nego moj - rekao je Jeličić i dodao:

- Živimo u vremenu prljave tehnologije, pri čemu su "mainstream" mediji proizveli hrpu mediokriteta koji konzumente hrane crnilom. Oni će retko kad da objave pohvalu, a favoriziraju ono kritički izrečeno i tako ispod svog teksta generizuju reakcije poluidiota. To čine samo ljudi koji nikad ništa nisu napravili, a vole čačkati po boljima od sebe. Pre je bilo onih koji bi u kafiću širili crnilo, no takve si mogao nogom u gu**cu. Ovi današnji se zatvore u svom balonu, napišu da imam klempave uši i sretni su.

Nastavio je Jelićić da govori o društvenim mrežama, te je tom prilikom povukao paralelu između Hrvatske i Srbije.

- U inboks dobijam poruke samo od dama, isključivo starijih od 50 godina, pa sam malo nezadovoljan. Šalim se, svakako. Dobijam hrpu poruka, ali koliko god napreduje žutilo, mi smo Modra lasta (školski časopis) za gospodu iz Srbije. Kontekstaši s portala uvek izvuku ono što prodaje njihov tekst.

(Telegraf.rs)