Bio treći na svetu, igrao finale LŠ, pa završio "iza rešetaka": Policija privela legendarnog fudbalera

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: COBRA TEAM / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Legendarni nemački golman Jens Leman proveo je nedavno noć u pritvoru zbog sumnje da je vozio u pijanom stanju po ulicama Minhena, i to po povratku sa Oktoberfesta!

Leman, inače bivši fudbaler Šalkea, Milana, Dortmunda i Arsenala (igrao finale LŠ sa njima), primećen je u nedelju kako se zabavlja na čuvenom festivalu sa pivom u ruci, da bi 23. septembra 2024. godine, oko 1:30 ujutro, zaustavljen od strane policije.

U izveštaju piše da je bio nesiguran i da se osećao na alkohol, mada prvobitni testovi nisu ništa pokazali. Pošto nije mogao više da "duva", Leman je odveden u policijsku stanicu na dalja ispitivanja. Njegova vozačka dozvola je oduzeta, kao deo procedure dok policija završi istragu.

- Gospodin Leman je bio podvrgnut policijskoj kontroli 23. septembra 2024. godine oko 1:30 ujutro zbog njegovog neobičnog ponašanja u vožnji u automobilu u središnjem delu Minhena. Policija je primetila jasan miris alkohola i nesigurno ponašanje. Test na alkohol u dahu nije dao upotrebljive rezultate, nakon čega je naređena analiza krvi i oduzeta je vozačka dozvola - piše u saopštenju policije.

Foto: Tanjug/AP

Leman je sa Nemačkom osvojio treće mesto na Svetskom prvenstvu 2006. godine, a imao je niz problema sa policijom u poslednjih nekoliko godina.

Na primer, u decembru 2023. godine kažnjen je sa skoro pola miliona evra od strane Okružnog suda u Starnbergu, u Bavarskoj, zbog sečenja krova garaže svog komšije da bi imao bolji pogled na jezero Starnberg.

(Telegraf.rs)