Tri puta bio prvak Evrope sa Realom, sada želi da igra za Barselonu

E. S.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug/AP

Nekadašnji golman fudbalske reprezentacije Kostarike Kejlor Navas spreman je da potpiše ugovor sa Barselonom, prenosi Mundo deportivo.

Prvi golman Barselone Mark-Andre ter Štegen najverovatnije će odsustvovati do kraja sezone, pošto je u ponedeljak operisao koleno.

Španski mediji navode da je katalonski klub u potrazi za novim golmanom, koji bi trebalo da zameni Ter Štegena. Navas (37) je trenutno bez angažmana, pošto mu je na kraju prošle sezone istekao ugovor sa Pari Sen Žermenom.

- Navas redovno trenira u Kostariki i čeka da menadžer Žorž Mendeš postigne dogovor sa nekim klubom. Mendeš je već obavio nekoliko razgovora sa predstavnicima Barselone - navodi Mundo deportivo.

Navas je u Španiji branio za Albasete, Levante i Real Madrid. On je sa Realom osvojio 11 trofeja, između ostalog i tri tirule prvaka Evrope.

Kao kandidat za novog golmana Barselone pominje se i Klaudio Bravo, koji je pre mesec dana saopštio da je završio profesionalnu karijeru. Međutim, on je izjavio da je spreman da se vrati u Barselonu za koju je branio od 2014. do 2016. godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)