Najslađe potrošenih milion i po evra za Zvezdu

Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Mileta Mirčetić

Imala je Crvena zvezda u ovoj novijoj istoriji nekoliko transfera koji su bili pun pogodak, koji su se i igrački i finansijski isplatili, ali stiče se utisak da srpski šampion nikada slađe nije potrošio pare kao pšto je to slučaj prilikom dovođenja Timija Maksa Elšnika!

Zvezda i Slovenci su godinama unazad bili proveremna kombinacija, što bi narod žargoski rekao - "Ne može da omane!" Crveno-beli ne samo da nisu omanuli, već su za relativno male pare dobili prototip igrača koji je potreban svakom klubu.

Igrača koji svojim kvalitetom pravi razliku na terenu, bez obzira na to da li igra svoju klasičnu poziciju u sredini ili kada ga gurno na beka (kao protiv Benfike), ujedno igrača koji oseća klub, gaji ljubav prema njemu i iz te ljubavi crpi dodatnu energiju.

- Sve je to normalno... Derbi se ne igra, derbi se dobija - napisao je Elšnik posle meča, te potvrdio kakav pobednički mentalitet ima.

Elšnik je samo na papiru stranac, slovenački je reprezentativac za kog mnogima, barem sada, nije jasno kako ranije nije ukraden od Olimpije. Hteli su ga Hajduk i Dinamo, barem se tako pisalo po regionalnim medijima, da bi psole Evropskog prvenstva usledio bum sa Marakane - cifra od milion i po evra bila je dovoljna za ugovor do 2028. godine.

Debi za Zvezdu -. gol, drugi meč - opet gol. Zatim asistencija u revanšu protiv Bode Glimta, nakon čega je Uroš Spajić doneo pobedu i plasman u LŠ, a onda i doktorska partija Slovenac u 174. večitom derbiju.

Zvezdaškoj javnosti usta su puta mladog Andrije Maksimovića, što je svakako s razlogom s obzirom na to da je 17-godišnji fudbaler učestvovao kod prva tri gola crveno-belih. Zvanično jedna asistencija, ali i kod prvog i kod trećeg je Elšnik završio posao nakon odličnog poteza Zvezdinog Mesija.

Izborio je Elšnik penal u prvom poluvremenu, asistirao je Šerifu kod trećeg gola, kada je Zvezda završila posao, a na terenu je gospodario uprkos tome što je na leđima imao teret žutog kartona.

Plakali su navijači Zvezde kada je Hvang napustio klub i otišao u Fejenrod, donekle su umireni kada je potpisao Rade Krunić. Međutim, stiče se utisak da su možda i nenadano pravu zamenu za južnokorejskog reprezentativca dobili u vidu Elšnika. Mada je možda malo i bezobrazno govoriti da je on bilo čija zamena...

Na kraju, Slovenac je bio u pravu kada je na promociji dao one izjave koje su oduševile navijače. Samo, mnogi su slično pričali i nisu sa reči došli do dela. Elšnik jeste, i to za samo dva meseca.

- Na svakoj utakmici ću davati sve od sebe za njih, svih sto posto svojih mogućnosti. Borac sam i verujem da će me voleti. To mogu da očekuju od mene i verujem da ćemo biti uspešni zajedno!

Dao je sve od sebe na ovih devet utakmica koliko je odigrao. Navijači su ga zavoleli, čini se, već psole prve utakmice, a kako stvari trenutno stoje možemo da kažemo da su Elšnik i Zvezda na odličnom zajedničkom putu kada je u pitanju uspeh.

(Telegraf.rs)