Šok za Nemanju Matića u najluđem derbiju: Najbrži crveni karton u istoriji, odbranjen penal i haos u nadoknadi

Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Icon Sport / ddp USA / Profimedia

Neverovatan meč odigran je u Lionu u derbiju dva Olimpika! Na kraju su bodove odneli momci iz Marselja, koji su pobedili Lion sa 3:2 golom u 95. minutu!

Nestvarno je šta se sve dešavalo u Lionu! Već posle 10 sekundi Leonardo Balerdi je dobio žuti karton, a onda u 5. mintu i drugi, pa je dobio rekordno brzo dva žuta kartona i dobio isključenje! Ovo je bilo najbrže u istoriji Lige 1 od kako se vodi statistika da je neko isključen zbog dva žuta kartona.

To je značajno poremetilo planove Roberta de Zerbija, ali ne i karakter njegove ekipe, koja je pokazala da ima kvalitet i stav za velike stvari.

Na samom isteku prvog poluvremena Lion je dobio i penal, ali je Heronimo Rulji odbranio udarac Lakazeta sa bele tačke.

Kada je Dule Ćaleta Car u 53. minutu postigao gol, malo ko je verovao da Marselj može da se oporavi.

Međutim, ponovo su odbili da "umru". Sa igračem manje preko Lirole i Garsije su u 69. i 82. minutu došli do vođstva.

Čerki je u 93. minutu doneo Lionu izjednačenje i svi su verovali da je to to.

A onda, totalni haos u 95. minutu! Džonatan Rou je u 95. minutu krenuo u kontru i posle sjajnog solo prodora postigao je gol za totalnu ludnicu!

Odmah je otrčao ka De Zerbiju, a klupa i stručni štab su utrčali delimično na teren da proslave gol.

Zaista, herojski trijumf Marselja u jednom od najvećih derbija Francuske, gde su faktički čitav meč igrali sa igračem manje, imali zaostatak, protivnik penal, i na kraju ipak došli do pobede.

Za domaći tim je u startnoj postavi bio Nemanja Matić, koji je proveo na terenu 83. minuta, pa je haos u sudijskoj nadoknadi i šok za njegov tim gledao sa klupe za rezerve.

(Telegraf.rs)