Šamar za Inter uoči meča sa Zvezdom: San Siro "goreo", Milan slavio u spektakularnom derbiju u 89. minutu!

D. U.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: AP/Tanjug

Fudbaleri Milana slavili su u derbiju "dela Madonina" pošto su slavili sa 2:1 kao gosti protiv Intera.

Gledali smo sjajan derbi na San Siru, gde je Inter važio za velikog favorita pre meča. Ipak, poljuljani Milan je pokazao zube i to u momentima kada je trener Paulo Fonseka bio na pragu odlaska, ali je ovom pobedom sačuvao stolicu.

Strahinja Pavlović nije započeo meč za razliku od prethodnih gde je bio u startnoj postavi i ušao je u igru tek u sudijskoj završnici, kada je trener Milana odlučio da sačuva gol i pojača odbranu, dok drugi srpski reprezentativac Luka Jović nije ni bio u protokolu.

Milan je sjajno počeo derbi i poveo je već u 10. minutu golom Kristijana Pulišića, koji je imao sjajan solo prodor za vođstvo i radost navijača na južnoj tribini.

Inter je uzvratio u 28. minutu, kada je Federiko Dimarko sjajnim udarcem matirao Manjana i izjednačio je rezultat. Tim rezultatom je i završeno prvo poluvreme, iako je Inter imao još jednu veliku šansu u finišu meča, kada je Manjan bio na visini zadatka i sprečio Marksa Tirama da ga savlada po drugi put.

Golmani su bili sjajni u nastavku meča na obe strane i neverovatno je kako nije bilo više golova.

Ali, onda je u 89. minutu posle prekida i centaršuta koji je izveo Tijani Rejnders, Mateo Gabija sjajno skočio i zakucao loptu u mrežu Jana Zomera, čime je stavljena tačka na meč.

Interu sigurno ne prija poraz od najvećeg rivala, a podsetimo da će Neroazuri uskoro ugostiti Zvezdu na San Siru. Prvo gostuju Udinezeu, a onda 1. oktobra dočekuju crveno-bele.

(Telegraf.rs)