Bili šampioni Bundeslige i Evrope, sada u Cvajti pred 50.000 ljudi "zapalili" stadion u meču za pamćenje

S. G.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Printscreen: Twitter/@DobravcLoic

U napetom susretu 6. kola nemačke druge lige, popularne Cvajte, Hamburger je ove subote izvukao remi, 2:2, protiv Kajzeslauterna, i to, posle preokreta, jer su gubili sa 2:0. Utakmica je odigrana pred 49.327 gledalaca na rasprodatom "Fritz-Walter" stadionu, a Selke je golom u poslednjim trenucima meča osigurao svojoj ekipi vredan bod.

U duelu dva bivša šampiona Bundeslige, Kajzeslautern je poveo u 33. minutu, kada je Ragnar Ahe iskoristio dobar centaršut i volejom savladao golmana Raba. Domaćini su nastavili s dobrom igrom i odmah na početku drugog poluvremena, u 50. minutu, Tahi je povisio na 2:0 nakon brze kontre. Međutim, HSV nije odustajao.

Gosti su smanjili na 2:1 u 58. minutu kada je Robert Glacel glavom poslao loptu u mrežu posle kornera. Od tog trenutka, utakmica je postala prava fudbalska drama, sa prilikama na obe strane. Kajzeslautern je imao nekoliko šansi da osigura pobedu, ali Ahe nije uspeo da iskoristi jednu od ključnih prilika u 64. minutu.

HSV je uzvratio nizom napada, a posebno je opasan bio Karabec, koji je u 72. minutu bio blizu da poravna rezultat, ali ga je golman Kral sjajno zaustavio. Kako je vreme odmicalo, domaćin je sve više gubio snagu, dok je HSV pritiskao i tražio izjednačenje.

U petom minutu nadoknade, Selke je iskoristio centaršut Karabeca i glavom savladao Krala, postigavši gol za konačnih 2:2. Ovim rezultatom Hamburger je osigurao bod za nekadašnjeg šampiona Evrope i tako stavio tačku na spektakularan meč.

Ono što je zanimljivo, pored golova i odlične igre, meč su obeležili navijači dva tima, i to, svojim koreografijama.

Pogledajte atmosferu sa meča popularne Cvajte:

(Telegraf.rs)