Nekada su bili vicešampioni, sada vezali 20 mečeva bez pobede: Poznati klub prolazi kroz težak period!

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Osasune porazili su Las Palmas u jednom od prva tri meča kola u španskoj Primeri. Stadion "El Sadar" gledao je meč pun uzbuđenja sa velikim brojem prilika, posebno za goste, koji je na kraju ipak završen u korist domaćina - 2:1.

Ništa tu ne bi bilo čudno da gosti nisu vezali dvadeseti meč ukupno u La ligi bez slavlja, računajući i završnicu prethodne kampanje, pa je pravo čudo kako su uopšte i dalje članovi elite. Izvukao ih je dobar prvi deo sezone, a sada imaju samo dva osvojena boda iz šest okršaja u novoj kampanji...

Bio je tim sa Kanarskih ostrva konkretniji tim u prvom poluvremenu, stvorio nekoliko solidnih šansi, pre nego što je u 39. minutu najpre dosuđen faul, zatim i penal nakon gledanja VAR snimka. Ante Budimir je uzeo loptu i pogodio za svoj 45. gol u Primeri, čime je postao drug i najbolji strelac ekipe iz Pamplone u najvišem rangu ikada.

Nije dugo trajala prednost domaćina, pošto je ubrzo Alberto Moleiro iskoristio odličan centaršut Sandra Ramireza i poravnao rezultat u završnici poluvrmena.

Nekoliko pehova i dve povrede nisu poremetile Las Palmas u nastavku, i vrlo jako su ušli u drugo poluvreme, međutim hladan tuš je usledio u 60. minutu. Ajmar Oroz je dobio loptu na dvadesetak metara od mreže, malo je povukao i šutirao pore nemoćnog Jaspera Silesena.

Do kraja meča je Osasuna iskontrolisala posed i slavila za deseti bod u sezoni. Sve su osvojili kod kuće...

Las Palmas je svojevremeno bio i viceprvak Španije (1969), a sada su izjednačili najgori start sezone ikada u Primeri sa samo dva osvojena boda.

U prvom meču dana Sosijedad i Valjadolid su odigrali meč bez golova.

(Telegraf.rs)