Šokantno priznanje sudije: "Rekao sam Mesiju da mu neću dati žuti da bi igrao finale, ovako me nagradio"

D. U.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Jose Breton/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Reprezentativac Argentine i jedan od najboljih fudbalera u istoriji, Lionel Mesi, je promenio je istoriju fudbala i nesumnjivo ostavio trag kao malo ko.

Iako mu je dugo nedostajao trofej sa reprezentacijom, uspeo je da osvoji Svetsko prvenstvo na Mundijalu u Kataru, a pre i posle toga i da postane šampion Južne Amerike i da osvoji Kopa Amerika 2021. i 2024. godine.

Na poslednja tri takmičenja na kojima je kao kapiten predvodio Argentinu, Mesi je na kraju podigao trofej.

Ali, nije uvek bilo tako, često je i gubio finala, a i Mundijala i Kopa Amerika, a to mu je teško padalo, pa je čak u jednom momentu objavio i da se povlači iz reprezentacije.

Međutim, vratio se brzo i onda je nastala jedna od najlepših priča u istoriji fudbala.

Sada nam stiže još jedna luda priča kada je Mesi u pitanju, koja će sigurno biti uvrštena u neki deo scenarija kada se bude snimao film o njemu.

Naime, nekadašnji čileanski sudija Karlos Kandija priznao je da je davne 2007. godine na meču između Argentine i Meksika u polufinalu Kopa Amerika namerno izbegao da pokaže žuti karton Lionelu Mesiju.

Iako je Mesi tada tek kročio svoj put ka vrhu svetskog fudbala, čileanski arbitar je prepoznao da će biti velika fudbalska zvezda i želeo je uspomenu sa početka njegove karijere.

U razgovoru za TNT, Kandija je otkrio kako je izgledao njegov razgovor sa Mesijem i kako mu je oprostio žuti karton, da ne bi bio suspendovan za finale, kao i kako ga je Mesi posle nagradio.

Karlos Kandija; Foto: NORBERTO DUARTE / AFP / Profimedia

- Bez ikakve potrebe Mesi je podigao rukom loptu na sredini terena. Kako nije bila gol-šansa za Meksiko, rekao sam mu: "Ovo je za žuti karton, neću ti ga dati, ali moraš da mi ostaviš dres". Posle utakmice dobio sam dres.

- Rezultat je bio 3:0 na dva i po minuta do kraja. Da sam ga isključio ostao bi bez šanse da igra finale Kopa Amerika. Dres mi je dao u svlačionici: Želeo je to da uradi na terenu, ali nisam mu to dozvolio. Na kraju mi je ostavio dres. Ostavio sam dres sinu, on ga čuva. 

- Mislim da su Brazilci uticali na izbor sudije. I da su imali primedbe što mu nisam dao žuti karton. Uveren sam da zbog toga nisam sudio finale - rekao je Kandija.

Ipak, Argentincima nije previše pomoglo ni to što je Mesi igrao u finalu, jer je Brazil u finalu slavio sa 3:0 golovima Žulija Baptiste, Danija Alveša i autogolom Fabijana Ajale.

Bonus galerija: Antonela Rokuzo, supruga Lionela Mesija

(Telegraf.rs)