Premijerligaš objavio šokantne vesti: Morali da čuvaju fudbalerke od oca ljubavnika princeze Dajane

S. J.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: James Boardman / Alamy / Alamy / Profimedia

Bivši menadžer ženskog tima Fulama otkrio je da su igračice bile zaštićene od Mohameda Al Fajeda, bivšeg vlasnika kluba, inače i oca nekadašnjeg ljubavnika princeze Dajane Dodija Al Fajeda, zbog njegove sklonosti ka mladim plavušama.

Gaute Haudžins, koji je vodio ekipu od 2001. do 2003. godine, izjavio je za BBC da su članovi osoblja bili svesni da Al Fajed "preferira mlade, plavokose devojke", zbog čega je igračicama bilo zabranjeno da ostaju nasamo sa njim.

Fulam je u petak izdao saopštenje u kojem izražava "duboku zabrinutost" zbog uznemirujućih izveštaja koji su se pojavili o Al Fajedovom ponašanju tokom njegove vlasničke vladavine u čuvenoj londonskoj robnoj kući Harrods.

Naime, u dokumentarcu emitovanom u četvrtak, nekoliko žena je optužilo Al Fajeda za seksualno zlostavljanje, tvrdeći da su bile žrtve napada dok su radile u "Harrodsu".

Advokati koji zastupaju ove žene naglasili su da je "malo verovatno" da nema više potencijalnih žrtava. "Gde god da je bio, biće i žrtava", izjavila je advokatica Marija Mula, koja zastupa oštećene strane.

Iako trenutno nema informacija da je neko iz Fulama bio žrtva zlostavljanja, klub je pokrenuo unutrašnju istragu kako bi se utvrdilo da li su igrači, igračice ili osoblje bili pogođeni. Klub je pozvao sve koji imaju informacije da se jave njihovom odeljenju za zaštitu ili policiji.

Foto: Tanjug/AP

Haudžins, koji je bio na čelu tima u periodu kada je Fulam postao prvi ženski profesionalni fudbalski klub u Evropi, naveo je da je osoblje bilo svesno Al Fajedovih preferencija i da su preduzimali mere da zaštite igračice. "Bilo nam je jasno šta se dešava, pa smo se postarali da takve situacije ne mogu da se dogode," rekao je Haudžins.

Al Fajed, koji je kupio Fulam 1997. godine za tadašnjih 30 miliona funti, ostao je upamćen po tome što je doveo muški tim do Premijer lige. Međutim, njegovo ulaganje u ženski fudbal je trajalo kratko – iako je 2000. godine Fulam postao profesionalni tim, finansijska podrška je povučena 2006, a tim je prebačen na poluprofesionalni nivo 2003. godine.

Zanimljivo je da je Haudžins otkrio da je tokom svog angažmana u Fulamu zapravo bio plaćen od strane "Harrodsa", a ne samog kluba. "Bilo je prilično čudno kada sam dobio platni listić sa logotipom "Harrodsa". Ugovor je čak predviđao mogućnost da radim u njihovoj prodavnici hrane u Dablinu. To se danas sigurno ne bi dogodilo," rekao je.

Fulam je zaključio svoje saopštenje rečima: "Imamo iskreno saosećanje prema svim ženama koje su podelile svoja iskustva, i aktivno radimo na utvrđivanju da li je neko u našem klubu pogođen ovim optužbama." Klub je ponovo pozvao sve koji imaju informacije da se obrate njihovom odeljenju za zaštitu ili nadležnim organima.

(Telegraf.rs)