Nekad su bili najveći klub, sada ih pune 8:0: Navijači napustili stadion na pauzi, nisu mogli da gledaju bruku

D. U.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Printskrin: Instagram.com/hooligans_cz

Fudbaleri Nice naneli su istorijsku katastrofu Sent Etjenu, pošto su slavili sa 8:0 u meču 5. kola Lige 1.

Bilo je to košmarno veče za slavni klub koji se ove sezone vratio u elitni rang, ali će navijači očigledno imati mučnu sezonu u kojoj će se boriti za opstanak i verovatno će doživljavati mnoge debakle.

Već na poluvremenu je bilo 6:0 za Nicu! A start meča kao da je i nagoveštavao da se sprema katastrofa, jer je već u 4. minutu Dilan Batubinsika postigao autogol, kada je loše reagovao na odbijenu loptu posle odbrane svog golmana.

Nekoliko minuta kasnije već je bilo 2:0, a strelac je bio Tangij Endombele. Zatim se nastavila kanonada. Dva gola dao je Jusufa Mukoko, koji je letos stigao iz Dortmunda, a po jedan Čo i Gesan.

Već na poluvremenu je bilo 6:0, što je bila kap koja je prelila čašu, pa su navijači Sent Etjena već tada odlučili da napuste stadion.

Pokupili su zastave i rekvizite i napustili stadion, ne želeći da gledaju više istorijsko brukanje svog kluba.

Do kraja meča Nica je bila blaža, ali je postigla još dva gola preko Diopa i Rosarija, te je upotpunila debakl nekada najvećeg kluba Francuske.

Zanimljivo je da je Sent Etjen bio najveći i najtrofejniji klub Francuske do pre dve godine, kada ga je PSŽ stigao po broju titula prvaka države.

Imali su 10 naslova, bili su jedan od retkih francuskih klubova koji su igrali finale Kupa evropskih šampiona (1976. godine), osvojili su šest Kupova Francuske...

Tek nakon upliva arapskih milijardi u PSŽ, Sent Etjen je izgubio decenijski primat koji je imao kao najtrofejniji klub Francuske.

Ipak, sada je velikan pao na najniže moguće grane, toliko da su mu i sopsteni navijači okrenuli leđa...

(Telegraf.rs)