Dva crvena, VAR i pet golova: Majnc slavio u ludom meču protiv Augzburga

S. G.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug/AP

U četvrtom kolu Bundeslige, Augsburg je na svom terenu poražen od Majnca sa 3:2 u meču 4. kola Bundeslige.

Majnc je furiozno započeo meč i već u prvih 15 minuta poveo sa 2:0. Prvi gol za goste postigao je Zib u 13. minutu, dok je samo dva minuta kasnije Burkart udvostručio prednost. Oba gola su došla nakon odličnih asistencija Mvenea, koji je, takođe, bio raspoložen za igru.

Augsburg je ubrzo smanjio na 1:2, zahvaljujući golu Šloterbeka u 25. minutu. Tako, posle pogotka, domaći su nastavili da pritiskaju, posebno nakon što je igrač Majnca Amiri dobio dva brza žuta kartona i ostavio svoj tim sa igračem manje.

Međutim, i pored brojčane prednosti, Augsburg nije uspeo da iskoristi situaciju.

Majnc je u drugom poluvremenu postigao treći gol, ponovo preko Burkarta, ovog puta na asistenciju Honga. Sa druge strane, Augsburg se nije predavao i ubrzo je postigao drugi gol preko Esendea u 57. minutu.

Esende je ubrzo dobio crveni karton zbog opasnog starta, ali to nije zaustavilo Augsburg da traži izjednačenje. U poslednjim trenucima meča, domaći su imali šansu da izjednače sa bele tačke, ali je VAR odlučio da nema osnova za penal. Nakon dugog pregleda, sudija je poništio odluku o penalu, što je izazvalo burne reakcije domaćih igrača i navijača, a rezultat je ostao nepromenjen.

Posle trijumfa, Majnc je na 10. mestu sa pet bodova, dok je Augzburg na 12. mestu sa četiri boda.

Bundesliga, 4. kolo

Petak

Augsburg – Majnc 2:3 (1:2)

Subota

Bohum – Kil

Hajdenhajm – Frajburg

Union Berlin – Hofenhajm

Verder Bremen – Bajern Minhen

Ajntraht Frankfurt – Borusija Mehengladbah

Nedelja

Bajer Leverkuzen – Volfsburg

Štutgart – Borusija Dortmund

Senkt Pauli – RB Lajpcig

(Telegraf.rs)