Ovo je momenat sa meča Zvezda - Benfika za kojim Delije najviše žale: Da je lopta krenula levo...

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Printskrin/Arena Sport

Sudeći po onomre što su prikazali u drugom poluvremenu, fudbaleri Crvene zvezde definitivno nisu zaslužili da izgube od Benfike na startu Lige šampiona (2:1)! Međutim, dve greške u prvom poluvremenu su skupo plaćene i portugalski tim se u četvrtak veče sa tri boda vratio u Lisabon!

Ostaje žal navijačima Zvezde jer se činilo da je njihv tim mogao više, a pogotovo će se žaliti situacija iz 12. minuta kada je možda sve moglo da bude drugačije da je Rade Krunić dodao - umesto da je šutirao.

U pitanju je situacija koja se dogodila samo tri minuta posle vodećeg gola Benfike. Mimović i Krunić su odlično izigrali odbranu gostujućeg tima, ovaj drugi je zalomio rivala i lako se oslobodio, ali je u tom trenutku pre izdabrao da sam postane junak.

Nije najbolje šutirao, još je bio poprilično iskosa, dok su su sredini loptu čekali Mirko Ivanić i Silas. Ovaj drugi je možda čak bio i u boljoj situaciji, iako je nešto dalje stajao, jer oko njega nije bilo čuvara. Praktično bio ostao sam na 11 metara, kao i Ivanić doduše.

Zvezda je nedugo zatim imala još jednu priliku, onu u 16. minutu, da bi Benfika posle sjajno izvedenog slobodnog udarca od strane Kokčua u 29. minutu praktično završila posao.

Inače, kod tog drugog gola Benfike mnoge je začudila i proslava trenera tog tima koju možete pogedati OVDE.