"Pakao Beograda i zastrašujuća Marakana nisu izdržali": Ovako je portugalski list video pobedu Benfike u LŠ

S. G.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Mileta Mirčetić

Prestižni portugalski list, "A Bola" ocenio je pobedu Benfike nad Crvenom zvezdom od 2:1  kao "važnu i zasluženu" u Ligi šampiona, ističući dominaciju portugalskog tima nad domaćinom, uprkos očekivanoj vrućoj atmosferi beogradskog stadiona Marakana.

Paradoksalno, kako piše list, upravo je ta domaća atmosfera više pogodila Crvenu zvezdu nego gostujući tim.

List naglašava kako je beogradski "pakao" zapravo sputao Zvezdu, dok je Benfika prikazala autoritativnu igru i preuzela kontrolu od samog starta.

- Poznata atmosfera Beograda, zastrašujuća atmosfera Srbije i Marakane, nije izneverila očekivanja. Mnogo se pričalo o njoj pre utakmice i kako bi mogla uticati na tok meča, a to se, zapravo, i potvrdilo. I to na koji način. Bilo je vrelo, bilo je strašno, bilo je uticajno, zastrašilo je tim i njegove igrače, nateralo ih da oklijevaju i strahuju. Crvena zvezda je, zapravo, osetila posledice te atmosfere... u svojoj sopstvenoj kući. Neverovatno je, zapravo, koliko su grešaka napravili srpski igrači tokom čitavog prvog poluvremena - ističe ovaj list.

Akturkoglu je već u devetom minutu doneo vođstvo Benfiki, nakon što su pre toga domaći navijači pokušali da zagreju atmosferu pesmama, ali portugalski klub je ostao fokusiran. Dodatni šok za Crvenu zvezdu usledio je kada je Orkun Kokču postigao prekrasan gol iz slobodnog udarca u 29. minutu, čime je Benfika povela sa 2-0.

Iako je Zvezda u drugom poluvremenu pokazala znakove života, naročito nakon gola koji je u 86. minutu postigao Milson, gosti su uspešno održali prednost. Ključni trenuci, poput promašaja Di Maríje za 3-0 i šanse Amdounija koja je završila na stativi, pokazali su da je Benfika kontrolisala meč do samog kraja.

(Telegraf.rs)