Postaje ozbiljno! Mančester sitiju preti izbacivanje iz svih takmičenja

S. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug/AP

Fudbalski klub Mančester siti pred sudom je zbog više od 115 prekršaja u prethodnim godinama, a kazna bi mogla biti skoro pa fatalna za ovaj tim.

Naime, kako se spominje prethodnih meseci, potencijalna kazna mogla bi biti izbacivanje kluba iz svih takmičenja zbog kršenja finansijskog fer pleja.

Kako sada stvari stoje, ta kazna više nije samo teorija, već se ozbiljno razmatra da Građani dobiju najveću moguću kaznu.

Rivali iz Premijer lige veruju da prosta oduzimanja bodova neće biti dovoljna ako se siti dokaže krivim za većinu optužbi.

Izbacivanje iz Premijer lige zadovoljilo bi one koji traže strožu kaznu, iako bi to izazvalo haos u engleskom fudbalu.

Foto: News Images LTD / Alamy / Alamy / Profimedia

Uklanjanje sitija moglo bi se proširiti i van Premijer lige. Pravila FA kupa omogućavaju mogućnost uklanjanja tima ako je suspendovan iz lige, a sličan rizik postoji i prema pravilima Karabao kupa.

Kada je reč o Ligi šampiona, pravila UEFA su složenija, i nije jasno da li bi izbacivanje iz domaće lige dovelo do isključenja iz evropskih takmičenja, ali bi siti bio suočen s dugim pauzama između takmičarskih utakmica, što bi im otežalo učešće.

Mančester siti za sada negira bilo kakvu krivicu, tvrdeći da poseduju čvrste dokaze koji će potvrditi njihovu nevinost i da se raduju što će ovaj slučaj uskoro biti rešen.

(Telegraf.rs)