Bivši igrač Arsenala optužen za šverc droge: Venger je za njega rekao da će biti veliki igrač, a sada...

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Instagram/officialjet10

Bivši napadač Arsenala Džej Emanuel-Tomas (33), optužen je za uvoz droge, nakon što je na aerodromu "Stansted" zaplenjeno 600.000 funti vrednog kanabisa.

Sadašnji napadač Grinok Mortona uhapšen je u sredu u osam ujutru, a sve zbog toga što su zvaničnici carine pronašli drogu unutar nekoliko kofera koji su stigli u Veliku Britaniju letom iz Bangkoka 2. septembra.

Navodi se da je u koferima bilo oko 60 kilograma, a nedugo zatim policija je privela igrača za kog je Arsen Venger svojevremeno rekao da je "fudbaler izuzetnog kvaliteta."

- Džej kuca veoma snažno na moja vrata - s obe ruke. Ima izvanredan kvalitet. Veoma naporno radi na svojoj fizičkoj spremi. Kada mu fizička forma bude na nivou, neće biti samo dobar igrač, već veliki igrač. Jedna stvar je sigurna - može da postiže golove. To je ogroman talenat koji ne možeš dati ljudima, njegova desna i leva noga, neverovatan je pred golom - rekao je Venger pre 14 godina za njega.

Emanuel-Tomas se pridružio Arsenalovoj omladinskoj akademiji kada je imao osam godina, ali nije uspeo da ostvari značajniju ulogu u prvom timu nakon što je završio školu u akademiji Tobdžija.

Svoj debi u Premijer ligi za Arsenal imao je 2010. godine, u porazu od Čelsija (2:0). Zatim je godinu dana kasnije prešao u Ipsvič za 1.1 miliona funti.

(Telegraf.rs)