Birmančević ispisao istoriju sa Spartom u LŠ: Srušio Bajčetića i Ratkova za prvu pobedu posle 21 godine

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Sparte iz Praga upisali su trijumf u prvom meču dana u Ligi šampiona i tako na povratku u elitu posle devetnaest godina ispisali istoriju. Salcburg je pao u Češkoj sa 3:0, a domaćin je slavio prvi put nakon 21 godine, odnosno više od 7000 dana i meča sa Lacijom.

Veljko Birmančević je tako učestvovao u pravoj istoriji sa ekipom koja se vratila na staze stare slave. Prvi put je i jedan klub iz Češke u prvom meču u sezoni u eliti dao tri gola.

Nije ponajbolji igrač u napadu Orlova u duelima sa Španijom i Danskom dao gol, iako je imao priliku u 75. minutu, ali je makar bio uspešniji od dva sunarodnika. Stefan Bajčetić je na drugoj strani odigrao 83 minuta i upravo ga je zamenio reprezentativac Srbije Petar Ratkov.

Sam tok meča je išao na vodenicu domaćina, koji je već posle dva minuta vodio pogotkom Kana Kairinena, a na drugi gol čekali smo do završnice prvog poluvremena. Tada je Viktor Olatunđi zatresao mrežu nakon odlične lopte Filipa Panaka. Uhvatio je Nigerijac volej i oduševio domaće navijače.

U nastavku je Olatunđi i asistirao, a Ćazim Lači stavio tačku na utakmicu, iako je trijumf mogao da bude i ubedljiviji.

U drugom meču u terminu od 18:45 nije bilo golova, Šahtjor je odoleo na gostovanju Bolonji, a propustio je šansu i da slavi nakon promašenog penala Georgija Sudakova na početku meča.

(Telegraf.rs)