Terzić "pecnuo" Vojvodinu i Radnički zbog Evrope: "Oni su mogli kao Zvezda, ali... Ispali su u prvim kolima"

S. L.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Marko Jovanović

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić gostovao je u emisiji OKO na RTS-u pred prvi meč crveno-belih u Ligi šampiona, gde je najviše pričao o poslovanju ovog kluba, kao i o mnogim drugim temama, dok se dotakao i domaćeg fudbala.

Između ostalog, on je rekao da je svestan da domaći fudbal jednostavno nije na nivou Crvene zvezde, te da oni odstupaju, a dotakao se i ostalih klubova koji su bili predstavnici u Evropi.

Pre svega, on je pomenuo Radnički Kragujevac i Vojvodinu, koji su poraženi u prvim mečevima.

- Crvena zvezda je mnogo investirala u prethodnom periodu, bio sam svestan da je biznis mnogo drugačiji, treba da rizikujete. Dobar rezultat je generator prihoda, meni je trebalo da mi veruju i da mi daju vreme. Sami, pametnom politikom, ja bih voleo da našim putem krenu i drugi. Radnički Kragujevac je imao ove godine šansu kao kad je Zvezda imala 2017. godine. Krenuli smo od prvog kola, prošli smo sve. Prvi put se desilo to da krene od 1. kola i dođe.

- Onda je Zvezda opet krenula od prve runde i morali smo taj put da prođemo, pa se prvi put desilo u istoriji da klub krene od 1. kola i dođe do Lige šampiona. Zvezda je pomerala granice posebno pametnom sportskom publikom, mogli su to i Radnički i Vojvodina, samo što oni ispadaju u prvoj rundi. Krenuli smo od nule, klub je bio u stečaju - poručio je Terzić.

(Telegraf.rs)