Terzić upitan o Hvangu, pa nahvalio pojačanje Zvezde: "On ima mnogo bolji CV od njega"

E. S.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Marko Jovanović

Prvi čovek Crvene zvezde Zvezdan Terzić dan uoči utakmice protiv Benfike na otvaranju Lige šampiona gostovao je u emisiji "Oko" na RTS-u i govorio je o brojnim temama.

Između ostalog je upitan o odlasku Hvanga In Beoma u redove Fejenorda u finišu prelaznog roka. On je istakao da je postojala izlazna klauzula, ali da je igrač ispoštovao dogovor.

- Meni je lično jako žao što je otišao, međutim, njega smo doveli prošlog leta zbog sukoba sa Olimpijakosom. Gledamo te odnose u nekim klubovima, iskoristili smo nesporazume sa Olimpijakosom, a njegov uslov je bio da ne bi došao u situaciji, da mora da se stavi izlazna klauzula od 7.000.000 evra. Nije iskoristio to, ja ne želim da dođem ako se ne dogovorite na 8.000.000, želim da mu se zahvalim za sve što je uradio za Zvezdu.

Dodao je Terzić da je Rade Krunić kao zamena igrač sa boljim CV-om od Korejca.

- Ako ćemo da gledamo samo CV, Rade Krunić ima mnogo jači CV od Hvanga. Njega smo zavoleli i prihvatili sa razlogom, navijači su ga proglasili za najboljeg igrača, on je defanzviniji od Hvanga i to nam je potrebno. Da dobijemo stabilnost i čvrstinu ispred štoperskog tandema, Rade Krunić je nešto najbolje. Kad se pojavio promil šanse zbog njegovog sukoba sa Murinjom, on nije imao u planu to. Nije hteo da uvede svežu krv, mi smo strpljivo u tajnosti radili i išli smo na kartu srpsta kod Radeta Krunića, tu kartu zvezdaštva i napravili smo sjajan potez - kazao je Zvezdan Terzić.

(Telegraf.rs)