Nemački mediji ponizili Dinamo posle debakla u Minhenu, pecnuli su i navijače: "Samozvani nepoželjni gost..."

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: AP/Tanjug

Doživeo je zagrebački Dinamo debakl u utorak veče, izgubio je od Bajerna rezultatom 9:2, te tako ušao u negativnu istoriju Lige šampion akao prva ekipa koja je primila devet golova u pomenutom elitnom takmičenju.

Pored blamaže na terenu u Nemačkoj, Modre su ponizili i tamošnji mediji koji ih nisu štedeli zbog partije viđene na Alijanc Areni.

Tako je tamošnji "Bild", najčitaniji medij, u svom izveštaju Dinamo nazvao "ekstremni autsajderi", uz naslov izveštaja: "Bajernova sjajna pobeda, nije prestajao da puca."

- Tri dana nakon pobede 6:1 nad Kilom u Bundesligi, Bajern se raspucao za još jedno golgetersko ludilo. Sada je to napravio na otvaranju LŠ protiv ekstremnog autsajdera Dinama, tako što je proslavio furioznu pobedu 9:2!

S druge strane, "Kicker" dodaje:

- Nemački rekorder je posrnuo početkom drugog poluvremena, te dopustio Dinamu da se s tri gola zaostatka vrati na 3:2, ali onda se bavarska mašina opet pokrenula i pregazila hrvatskog autsajdera. Furiozni Bajern je bespomoćni Dinamo, koji je hrvatski rekorder po broju titula, razbio tako da ga je izbacio sa Alijanc Arene.

"Die Welt" je u svom naslovu napisao: "Ovo je više od razlike u klasi, Bajern se protiv Dinama prošetao do pobede", dok je Sky Sport pecnuo i navijače zagrebačkog kluba zbog koreografije koju su imali pre utakmice.

- Bajern je od početka bio dominantan protiv samozvanog "nepoželjnog gosta", kao što je pisalo na velikom transparentu Dinamovih navijača. Iako je minhenski klub zastao na početku drugog poluvremena, utakmica protiv izuzetno odbrambene hrvatske ekipe otišla je u jednom smeru.

(Telegraf.rs)