Vlahović pobedom otvorio sezonu u LŠ: Turčin ispisao stranice istorije u dresu Juventusa

S. I.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Tanjug / AP

Prvi mečevi u novom, ligaškom formatu Lige šampiona nisu nas razočarali, a pobede su upisali favoriti na papiru. Na papiru jači meč doneo nam je pobedu Juventusa protiv PSV-a od 3:1, uprkos nešto slabijem početku susreta.

Sredina prvog poluvremena čini se da je presudila dalji tok meča, nakon što su Holanđani na startu okršaja propustili da budu efikasni. Tako su tokom prvih deset minuta prilike propuštali. Joan Bakajoko i Gus Til, a onda je usledila kazna u 21. minutu.

Kenan Jidliz je primio loptu u šesnaestercu i sjajno je zavrnuo u dalji golmanov ugao. Bio je to prvi gol u kampanji za mladića, koji je sa 19 godina i 136 dana postao najmlađi strelac u LŠ za klub, pretekašvi Alesandra Del Pjera.

Već u 27. minutu bilo je 2:0 i opet je Niko Gonazles bio najzaslužniji za gol. Prošao je po desnoj strani, poslao zatim loptu koja je dotakla Dušana Vlahovića, a Veston Mekeni pogodio sa 2:0.

U prvom delu meča Amerikanac je propustio još jednu priliku, Tun Kopmajners to učinio u dva navrata, dok je Dušan Vlahović stigao da jednom bude izblokiran.

Drugi deo meča protekao je maltene bez ikakvih uzbuđenja, sa izuzetkom situacije u kojoj je Gonzales sebe nagradio golom. Ovog puta je asistenciju zaista upisao Vlahović i tu je pitanje pobednika rešeno.

Torinski tim je i u daljem toku okršaja bio bliži golu, međutim utešni je postigao ipak PSV, pošto je Ismael Saibari u dubokoj nadoknadi ostao sam ispred Di Gregorija i odradio lakši deo posla.

Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Aston Vile su u Bernu pobedili Jang Bojs sa 3:0, a trijumf je mogao biti i daleko ubedljiviji, pošto su dva gola gostima poništena.

Na kraju su strelci bili Juri Tilemans, Džejkob Ramzi i Amadu Onana, dok su igranja rukom u dva navrata od pogodaka udaljili junake iz PL tokom vikenda olija Votkinsa i Džona Durana.

Birmingemski klub se vratio u LŠ posle 43 godine i u stilu proslavio taj momenat.

(Telegraf.rs)