Drulović otkrio Portugalcima: "Zvezda je klub sa mnogo novca, niko u Srbiji nema šanse protiv njih"

S. G.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Marko Jovanović

Selektor U21 reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović je tokom igračke karijere sa velikim uspehom nastupao u Portugalu, 0gde je gradio svoje ime, a najveće uspehe imao je u Portu i Benfiki za koje je nastupao u periodu od 1994. do 2003. godine i u kojima je ostvaio dubok trag.

Upravo to je i bio povod da portulgalski mediji kontaktiraju proslavljenog stručnjaka i upitaju ga za mišljenje o predstojećem duelu koji Crvena zvezda i Benfika igraju ovog četvrtka u okviru 1. kola grupne faze Lige šampiona.

Tako, Drulović je za Zerozero anlizirao crveno-bele.

- Crvena zvezda je veliki klub sa puno tradicije. Ove godine su ojačali ekipu sa dosta igrača i mogu čak formirati dva kvalitetna tima. Uspeli su da se plasiraju u Ligu šampiona, što je uspeh koji je dobar ne samo za klub, već i za zemlju. Imaju mnogo stranih igrača, što pre nekoliko godina nije bilo uobičajeno, a trenutno su klub sa mnogo novca - rekao je bivši igrač Benfike za Zerozero, i nastavio:

- Radujem se da vidim šta će uraditi u Ligi šampiona, jer nemaju konkurenciju u domaćem prvenstvu. Niti jedan klub nema šanse protiv Crvene zvezde, oni su jedini kandidat za titulu i verujem da će lako osvojiti prvenstvo. Liga šampiona će biti dobar test da se vidi da li mogu da se takmiče protiv velikih timova.

Drulović je imao reči hvale za Vladana Milojevića.

- Mnogo zavisi od protivnika. Sa Milojevićem, veliki akcenat je na dobroj odbrani i brzom izlasku u tranziciju, što je obično sistem tima u evropskim takmičenjima. Zapravo, mnogi od dovedenih igrača – brzi igrači – odgovaraju ovom stilu. Tim je dobro organizovan u taktičkom smislu i, posebno u Ligi šampiona, iskoristiće kontranapad -naglasio je.

Srpski stručnjak je prokomentarisao i trenera benfike Bruna Laža

Kao bivši igrač Benfike, Drulović i dalje pomno prati tim. S obzirom na situaciju, nemoguće je bilo ne pitati bivšeg krilnog igrača o nedavnoj promeni u tehničkom vođstvu Orlova. On ima potpuno poverenje u Bruna Laža, svog bivšeg saigrača.

- Upoznao sam Bruna Laža u maju, na seminaru za obnavljanje naše radne dozvole. U tom trenutku je bio bez kluba i verujem da bi mogao biti pravi čovek, ali važno je napomenuti da je Benfika izgubila mnogo važnih igrača, kao što su Rafa, Žoao Mario, Žoao Neves i Morato. To je drugačiji tim u odnosu na prošlu godinu, sa nekim igračima koji su već vrlo iskusni, a šampionat nije dobro počeo. Po mom mišljenju, ova promena trenera je dobra jer će motivisati igrače da daju više nego na početku prvenstva. Uvek je potrebna i sreća. Nadam se da će klub moći da se bori za titulu i stvori dobru sliku u evropskim takmičenjima - rekao je.

(Telegraf.rs)