Iliev je garantovao za ovog dečka, a sada je kod najveće legende Partizana: Gde je i šta radi Ognjen Ožegović?

S. I.
Vreme čitanja: oko 3 min.

Pisanja Telegrafa obistinila su se i zvanično ovog utorka, pošto je Ivica Iliev i zvanično postao sportski direktor Partizana, pa će po treći put obavljati vrlo osetljivu ulogu u redovima crno-belih. Trenutak je ipak nikada delikatniji, jer slavni klub sada nije u dobroj poziciji, naprotiv.

Poraz od OFK Beograda produbio je krizu posle neuspešnih evropskih kvalifikacija, prodata su dva stranca kako bi se pokrpili troškovi, a borba za titulu trenutno je miljama daleko. Bilo kako bilo, prva od mnogobrojnih potrebnih izmena je izvršena.

Iliev je u izjavi na povratku najavio da će klub kroz dva prelazna roka ponovo biti konkurentan.

- Ono što mi je žao, ne mogu da utičem na trenutni igrački kadar jer je prelazni rok prošao. Mi nemamo par velikih igrača, tandema koji su ranije bili. Ali vratiće se to vreme, ono što mogu garantujem jeste da ću u dva prelazna roka koji će biti konkurentan u Evropi i našem najvećem konkurentu. U to sam siguran - istakao je Iliev, koji je svojim rečima podsetio na svoju čuvenu izjavu iz 2017. godine na predstavljanju Ognjena Ožegovića.

Tada su se po društvenim mrežama pojavili Ožegovićevi snimci sa Zvezdinim obeležjima iz dečačkih dana, pošto je on upravo prošao deo omladinske karijere u crveno-beloj opremi. Iliev je tada istakao da garantuje za napadača, koji je na tada imao dogovoren ugovor sa Amkarom iz Perma.

- Prestanite više sa tim pričama, svi, mi smo sportisti, igramo fudbal, ja ovde pravim Partizan koji će da prođe grupnu fazu Lige Evrope. Koje je više pitanje gde je on igrao. Reci mi molim te, gde si počeo da igraš. U Partizanu, to neko zna? Neću više da čujem ta pitanja, imali smo jednog Stojkovića, on je sada legenda Partizana, imali smo jednog Đurđevića, on je sada legenda Partizana. Od kada postoje Partizan i Crvena zvezda, mnogo primera navijača jednog ili drugog kluba koji su igrali za jedan ili drugi klub - pričao je tada Iliev i dopunjavao sebe:

- To više neću da čujem dok sam ja direktor u Partizanu. Ja garantujem za ovog dečka. Prema tome, ja sam sportski direktor i ja pravim tim i tačka. Neću polemiku ni sa kim više. Ovo pitanje se njemu više neće postavljati. Ja znam šta će on na terenu da pokaže i znam da će da izgine za ovaj sveti dres: Juče kada je čuo da ga Partizan hoće, duplo veći ugovor je odbio, to dovoljno govori. On je znao šta ga čeka, ali je rizikovao. Ja stojim iza njega, ja - govorio je tada Iliev, a kako je to izgledalo možete videti u snimku ispod.

Zanimljivo je to što Ognjen Ožegović danas takođe sarađuje sa velikom legendom Partizana, iako od 2019. nije u redovima kluba. On trenutno nastupa za Pari Nižnji Novgorod i trenira ga najveća legenda crno-belih i rekorder po broju nastupa Saša Ilić.

Do sada je postigao jedan gol na deset mečeva u novoj sredini i polako se navikava na povratak u ruski fudbal, pošto je od odlaska iz Partizana igrao za Arsenal iz Tule, Darmštat, Adanu, Manisu, Volos i Kifisiju, gde ga je Saša i zapazio, jer je prošle godine trenirao grčki tim Atromitos.

Saša Ilić je u prethodnoj kampanji i pomenuti tim i Nižnji vodio do opstanka, a u ovoj je to takođe primarni cilj.

Da podsetimo, Ožegović je za vreme svog mandata u Partizanu dao 18 golova na 56 susreta, pa se može reći da je bio sasvim solidno pojačanje i da je opravdao očekivanja.

(Telegraf.rs)