Ivica Iliev: "Ovu stvar mogu da garantujem u Partizanu, evo gde će doći do najvećih promena"

Z. I.
Vreme čitanja: oko 3 min.
Foto: Telegraf

Telegraf je nedvano prvi najavio, sada je to i i zvanično: Ivica Iliev se vratio u Partizan i po treći put će obavljati funkciju sportskog direktora kluba!

Iliev je na ovoj poziciji, odakle je otišao pre dve godine, zamenio Ivicu Kralja, a na promociji održanoj u utorak u Humskoj je rekao:

Prošlo je dve godine otkako sam otišao. Kad se dese promene na ovom niovu, to znači da su neki teški momenti. Nepovoljan trenutak po naš klub. Nažalost, tako je i ovog puta.

- Sve je počelo da se dešava krajem prelaznog roka. Ali i da sma došao, to bi bio kraj. Možda mi je ovako draže, mogu mirne glave da se posvetim rekonstrukciji. Citirao bih jednog velikog čoveka i rekao: "Da resetujem ceo sistem." Danas želim da pojasnim moje viđenje situacije i zašto sam se vratio i šta želim da napravim. Mislim da je situacija lošija nego kad sam 2015. dolazio. Ne zbog prvog tima. Ovo je malo dublja tema koja je stavljena ispod tepiha i to je ključni razlog što smo u situaiciji. To je razjedinjenost sportskog sektora, škole i Teleoptika. Nama je baza Omladinska škola. Tamo gde smo bili 10 godina ispred svih, počeli smo da kaskamo. To je dugotrajan posao za koji treba više od dve tri godine. Tu će doći do najvećih promena i želim da ponovo zavežem jedan jak čvor kad su u pitanju Partizan, Teleoptik i Omladinska škola koji će malo ko razvezati - rekao je Iliev i dodao:

- Teško mi je što Partizan ne prodaje igrače, po čemu su nas znali u Evropi. I 2015. sam znao da imam ideju i želju kao i sada i jedva čekam da krenem sada. Imam iskustva, viška energije. Ne mogu da dočekam da krenem da radim i menjam. Ono što mi je žao, ne mogu da utičem na trenutki igrački kadar jer je prelazni rok prošao. Mi nemamo par velikih igrača, tandema koji su ranije bili. Ali vratiće se to vreme, ono što mogu garantujem jeste da ću u dva prelazna roka koji će biti konkurentan u Evropi i našem najvećem konkurentu. U to sam siguran.

Najavio je Iliev zasukanje rukava već od srede.

- Već od sutra ćete videti velike promene u sportskom sektoru. Tu pričamo o svim selekcijama, uvek sam sekao i preuzimao odgovornost. Jedini odgovoran sam ja i za sve negativno uprite prstom u mene. Ako mi neko bude radio iza leđa u sistemu, javno ću sve podeliti. Došao sam i zbog našeg trebera i njegove energije, ljubavi prema Partizanu koju ima. I meni je probudio želju i strast. Nisam se dvoumio jer volim ovaj klub, on je moj život. Koliko god nam je teško, ta patnja definiše ljubav prema Partizanu. Ne znam navijača Partizana koji nema neko ludilo u sebi. Hajde da ponovimo 2017. godinu i da imamo jedinstvo.

Foto: Nikola Tomić

- Kad verujete, želite i znate, sve je lakše. Imam neverovatnu saradnju i hemiju sa našim trenerom. Znate da sam čovek trenutka i da želim odmnah sve, ali ne mogu da doprinesem igračkom kadru. Ali u dva prelazna roka garantujem evropski Partizan. Ti neki rezovi idu uz mene, verovatmno su me zato i doveli. Sutra imam sastanak sa ekipom, predsednikom Teleoptika i rešavanja situacije u Omladinskoj školi. Energiju ću posvetiti tom svetom trojstvu Partizana.

Osvrnuo se i na navijače, odnosno njihov nedolazak na tribine.

- To me najviše boli, a ja sam dete koje je igralo u momentu kad su naši navijači bili najdominantniji i mene lično nosili do pobeda. To mi sve teško pada. Ne volim da se mešam, jedino mogu da se nadam da ćemo našim rezultatima pogurati njihov povratak - rekao je Iliev i dotakao se aktuelnog tima:

- Moram na delu lično da vidim sve igrače. Da li misliš da bih pričao loše o njima, to su moj igrači?! Videču da li mogu da promene neke stvari, svoj stav i način. Ima dosta igrača sa kvalitetom, ali u određenom sistemu ne mogu da se iskažu. Kad naprvimo bitne analize, imaćemo pravu sliku. Letnji prelazni rok je onaj kad se tim rekonstruiše.

(Telegraf.rs)