Saznajemo: Ovo je plan Torcide iz Splita za dolazak u Beograd! Spremaju istu taktiku kao Delije

D. U.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Sasa Buric / Cropix / Profimedia

Meč između Crvene zvezde i Benfike koji je na programu u četvrtak od 18.45 na Marakani, po svemu sudeći biće meč visokog rizika, a sve zbog bratstva koje pristalice lisabonskog kluba imaju sa navijačima Hajduka iz Splita.

Utakmica 1. kola Lige šampiona svakako donosi veliko interesovanje navijača, a za ovaj meč se interesuju i u "komšiluku".

Navijači Hajduka iz Splita već neko vreme po mrežama najavljuju dolazak u Beograd, a to se moglo naslutiti i kroz koreografiju na derbiju sa Dinamom na Maksimiru, ali i kroz transparent koji su "No-name Boys" iz Lisabona objavili transparent na srpskom obasjan bakljama u čast Torcide iz Splita.

Pristalice Torcide već su počeli i sa provokacijama pred meč, pa su tako na "Google" mapama pored stadiona Rajko Mitić dodali dva taga - "Šetalište drugova iz Hajduk Splita" i "HNK Hajduk Split - produžnica."

Iako će zastava Torcide ili Hajduka biti zabranjena na Marakani, da ne bi došlo do ozbiljnijih nereda, očekuje se da pripadnici Torcide dođu u Beograd da budu podrška svojoj braći iz Lisabona.

Kako saznajemo, očekuje se bar petnaestak vodećih ljudi iz Torcide, ali je pitanje i da li će uspeti da zavaraju trag srpskoj policiji, koja će sigurno biti posebno alarmirana pre ovog meča zbog potencijalnog susreta Delija i Torcide.

Izvor Telegrafa ističe da je plan Torcide da u Beograd dođu neprimetno, verovatno u manjim grupicama ili pojedinačno, kako niko ne bi posumnjao da su u pitanju navijači Hajduka.

Slično nešto je pre nekoliko godina uradila prva ekipa od desetak Delija, kada se pojavila u Zagrebu za gostovanje Cedeviti u Evroligi 2016. godine.

Navijači Zvezde su sada išli vozom i povukli su ručnu u vozu na liniji Cirih - Zagreb, i tada je između 50 i 70 navijača Zvezde izašlo iz voza i razbežali su se po gradu.

Policija je kasnije pohapsila na desetine njih po gradu, a posle su viđeni i snimci kako Delije pevaju iz marica.

Podsetimo, ovo svakako ne bi bio prvi put Torcidi da dolazi u Srbiju, prethodno su bili samo u prolazu, kada su demolirali jednu pumpu na autoputu u blizini Vrčina na izlasku iz Beograda.

To se desilo na putu kada su išli na gostovanje u Bugarsku, a u povratku iz Sofije su svi pohapšeni i privedeni u policijsku stanicu u Grockoj.

(Telegraf.rs)