Dinamo na meč sa Bajernom zvao bivšeg igrača kom je ostalo još 2 meseca života

Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Julia Weissbrod / AFP / Profimedia

Čelnici Dinama iz Zagreba pozvali su svog nekadašnjeg golmana Georgija Koha, kom je ostalo nekoliko meseci života, na utakmicu 1. kola Lige šampiona protiv Bajerna!

Koh je za Modre branio u sezoni 2007/08, dok je nedavno dao jedan emotivan intervju u kom je priznao koliko mu je teško da se bori sa rakom gušterače.

- Ima dana kada sam depresivan i glava mi je prazna, ali ima i dana kada bih mogao da porušim drveće. To ne može nikako da se objasni. Ne mogu da kažem kako će biti sutra. Ponekad sam uveče dobro raspoložen. Legnem u krevet, a onda ujutru ne mogu da dišem - rekao je Koh nedavno za "Sport 1"

Lekari su mu pre četiri meseca rekli da mu je do kraja života ostalo još samo pola godine, Dinamo ga je zvao i na proslavu titule letos, s tim što ovaj nije mogao da dođe u Zagreb zbog zdravstvenog stanja.

- Pozvali smo ga utakmicu, Osijek ili Rudeš u poslednjem kolu, uz proslavu titule, ali intenzivno se leči, ima terapije i zdravstveno stanje varira mu iz dana u dan, pa nije mogao - rekli su tada iz Dinama.

Neće Koh ni u utorak veče biti na Alijac Areni, trenutno stanje je takođe razlog, dok je sam golman nedavno priznao da ga lekovi iz SAD, koji nisu dostupni u Nemačkoj, održavaju u životu.

- Prošao sam hemoterapije i uzimao lek iz Sjedinjenih Američkih Država koji nažalost nije odobren u Nemačkoj. Koštao me dosta, ali zato sam još živ. To je dobra stvar.

(Telegraf.rs)