Zastave Torcide i Hajduka neće biti dozvoljene na Marakani: Navijače Benfike čeka rigorozna kontrola

E. S.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Telegraf.rs

Obeležja Hajduka iz Splita i navijačke grupe te ekipe, popularne Torcide, neće biti dozvoljene na utakmici između Crvene zvezde i Benfike koja se igra u četvrtak od 18.45 časova na Marakani!

Akos e pitate zašto bi uopšte njihove zastave bile na najvećem srpskom stadionu, razlog za potencijalnu provokaciju leži u tome da je Torcida punih 30 godina u bratskim odnosima sa Benfikinom navijačkom grupom "No Name Boys."

Upravo je pomenuita grupa tokom vikenda podigla transparent na kom je pisalo "30 godina prijateljstva", dok su portugalski huligani u petak bili i na derbiju između Dinama i Hajduka (0:1).

Ono što je Telegrafu potrđeno u međuvremenu jeste to da će na ulasku na stadion kontrola biti rigorozna i praktično će biti nemoguće uneti bilo kakva obeležja hrvatske ekipe.

S druge strane, napominje se da bi manja grupa Torcide mogla da se "provuče" među 2.000 navijača Benfuike, te da se prvi put psole rata u bivšoj Jugoslaviji nađe na Marakani.

Zanimljivo, čak i portugalski mediji, tačnije "A Bola", opominju navijače Benfike da ne kače obeležja Torcide na Marakani kako ne bi došlo do nekog većeg incidenta.

(Telegraf.rs)