Rade Bogdanović se prisetio jednog detalja sa čuvenim fudbalerom Zvezde: "To mu nikad neću zaboraviti"

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Printskrin/Youtube/Oslobođenje

Kao što je sam Rade Bogdanović rekao tokom razgovora za podkast (IN)direkt, odluka da pred početak rata u Jugoslaviji ode u vojsku nije spadala baš u kategoriju onih najpametnijih!

Međutim, imao je sreću da te 1990. godine vojsku služi u Beogradu, gde se nalazila i sportska četa u kojoj se nalazio veliki broj fudbalera.

Među njima je bio i Refik Šabanadžović, nekadašnji član Crvene zvezde koji je sa crveno-belima postao prvak Evrope 1991. godine, a kom je Bogdanović i danas zahvalan zbog jednog poteza koji je napravio za njega.

- Dolazim ja u tu četu, da vidim ko je tu i ko je glavni trener. A nije to sad, ovo-ono, Željo zvao. Nego sam ja privatno, da zbrišeš iz kasarne, da se snađeš, da dođeš prekoputa stadiona JNA u Vojnu gimnaziju. I udarim na Refika Šabanadžovića. To mu nikad neću zaboraviti. On je tad bio ozbiljno fudbalsko ime, reprezentativac. Imam i sliku iz vojske s njim - rekao je Rade i dodao:

- Priđem Šabanu i on me zagrli... Vrlo bitan detalj, kad te reprezentativac i stariji zagrli. A tamo su bili Kajtaz, Tuce, Maza Vasilijević, Leković... Sad da ne spominjem te tek igrače. I Šabanadžović me zagrli, priđe Stanislavu karasiju koji je bio trener u selekciji i kaže: "Stane, ovo je moj Bosanac, igra u Želji."

(Telegraf.rs)