Čuka može da bude ponosna na svoju decu: Fudbaleri Brđana blistali u dresu Srbije

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: MN Press/Marko Metlaš

Da Čukarički ne mora da brine kada je u pitanju budućnost kluba mogli smo da vidimo tokom reprezentativne pauze, gde su Brđani imali čak desetoricu igrača u mlađim kategorijama selekcija Srbije.

U selekciji do 21 godine pozive su dobili Lazar Kaličanin i Vojin Serafimović, dok su članovi Omladinske selekcije Srbije (do 19 godina) bili: Vladan Čarapić, Jovan Vojnović, Stefan Mladenović, Andrej Bačanin, Stefan Mitrović, Andrej Subotić, Luka Đorđević i Mihajlo Cvetković.

Štoper Vojin Serafimović, inače već standardni prvotimac Čukaričkog, odigrao je oba meča, protiv Ukrajine u Rigi i Azerbejdžana u Bakuu. S druge strane, golman Kaličanin je debitovao protiv Azerbejdžana i bio je jedan od najboljih. Čak je odbranio i penal na startu drugog poluvremena.

Foto: MN Press/Nebojsa P
Foto: MN Press / Marko Metlaš

Omladinska selekcija Srbije bila je domaćin Memorijalnog turnira „Stevan Vilotić Ćele“. Odigrali su Orlići tri utakmice, postigli ukupno četiri gola, a čak tri puta u listu strelaca upisivali su se igrači Čukaričkog.

U prvom meču na turniru protiv selekcije Mađarske strelac je bio Mihajlo Cvetković, takođe momak koji je odavno prvotimac Čukaričkog.

Foto: MN Press/Ivica Veselinov

U drugom duelu protiv Crne Gore mrežu rivala pogodio je još jedan momak koji je debitovao u prvom timu i koji je velika perspektiva belo-crnih, Andrej Subotić.

Na kraju, u trijumfu protiv najkvalitetnije selekcije na turniru Portugala, vodeći pogodak delo je prvog strelca omladinskog tima Čukaričkog Luke Đorđevića.

Foto: MN Press/Nebojša Paraušić
Foto: FK Čukarički

(Telegraf.rs)