Šta se dešava sa Brazilom?

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: AP/Tanjug

Samo dan nakon što je selektor Dorival Žunior javno izašao i rekao da će Brazil na sledećem Svetskom prvenstvu igrati u finalu, pomenuta selekcija doživela je novi šamar u kvalifikacijama za Mundijal!

Ovoga puta Selesao je poražen od Paragvaja rezultatom 1:0, što im je četvrti u poslednjih pet mečeva. Primera radi, od 2003. do 2022, u rasponu od 19 godina, Brazil je na 71 utakmici doživeo samo pet poraza.

Otuda i ne čudi što je pomenuta selekcija na granici kada je u pitanju tabela. Nalaze se samo bod ispred mesta koje ne vodi na Mundijal.

Gol Dijega Gomeza u prvom poluvremenu Paragvajcima je doneo prvu pobedu nad Brazilom psole 15 godina, a upravo su Paragvaj i Bolivija ekipe koje dele to sedmo mesto sa devet bodova. Bod više imaju Brazil i Venecuela.

Brazil je, prema navodima tamošnjih medija, samo na trenutke ličio na ekipu. Ti trenuci nisu uspevali da prikriju loše izdanje Dorivalove ekipe koja je upadala u zamke rivala. Pogotovo u prvom poluvremenu.

Luiz Enrike i Žoao Pedro su uneli živosti na startu drugog dela, ali dvostruki blok Paragvajaca je bio nerešiva enigma. Posebno su se fokusirali na Vinisijusa koji je konstantno bio dvostruko markiran.

(Telegraf.rs)