Pogbina drama ne prestaje: Posle kidnapovanja, doping afere i iznude, brat sa saučesnicima na sudu

S. G.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Giuseppe Maffia / imago sportfotodienst / Profimedia

Brat Pola Pogbe, nekada jednog od najboljih fudbalera sveta, biće pred sudom sa još petoricom muškaraca u sklopu slučaja iznude koji je bio usmeren na fudbalera pre dve godine, saopštilo je tužilaštvo u Parizu.

Sudija je naložio da se šestorica optuženih pojave pred sudom nakon istrage o tome da li je Pol Pogba bio meta iznude od strane svog brata, Matijasa Pogbe, i prijatelja iz detinjstva, navodi tužilaštvo.

Matijas Pogba (34) optužen je za "pokušaj iznude i zaveru", dok se petorica ostalih optuženih suočavaju sa sličnim optužbama. Oni su navodno tražili 13 miliona evra od francuskog fudbalera, tvrdeći da ih nije podržavao nakon što je postao međunarodna fudbalska zvezda.

Prema tvrdnjama tužilaštva, grupa je više puta zastrašivala Pola Pogbu, a takođe je optužena za iznudu uz upotrebu nasilja, otmicu i kriminalnu zaveru. Pol Pogba je tokom istrage izjavio da je grupi, uključujući njegovog brata, isplatio 100.000 evra.

Tokom medijske buke oko ovog slučaja, Pol Pogba je takođe negirao optužbe da je tražio od vrača da baci kletvu na svog saigrača Kilijana Mbapea i objasnio je da su hteli da ga diskredituju. Ove tvrdnje dospele su u javnost nakon što je Matijas Pogba pretnjama na društvenim mrežama najavio "eksplozivne" informacije o svom bratu.

Matijas Pogba je, poput Pola, bio fudbaler, ali je većinu karijere proveo u nižerazrednim timovima širom Evrope. Pol Pogba, nekada jedan od najboljih vezista sveta, poslednjih godina više je u centru pažnje zbog problema van terena nego zbog fudbalskih uspeha.

Pogba trenutno apeluje na Sud za sportsku arbitražu u Švajcarskoj nakon što je u Italiji suspendovan na četiri godine zbog pozitivnog testa na doping.

(Telegraf.rs)

Teme