Piksi oštro o očekivanjima javnosti pred Španiju: "Nisam tako vaspitan, ne ulazim u blato"

S. I.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Mileta Mirčetić

Španija nije uspela da odnese ono po šta je došla i Srbija je konačno upisala veliki rezultat. Orlovi su remijem (0:0) na otvaranju Lige nacija prešli sva očekivanja pre okršaja i tako nakratko ulili nadu da ovaj tim ima snage za visoke domete.

Selektor Dragan Stojković Piksi je posle okršaja bio zadovoljan, a nadovezao se na to što je javnost očekivala debakl nakon brojnih otkazivanja reprezentativaca Srbije.

- Prvo ću im se zahvaliti na velikoj podršci. Javnost kao javnost, ona uvek očekuje, ali mora da zna jednu istinu. Dajemo sve od sebe, ja kao trener, igrači koji istrče i oni koji uđu na teren kao rezerve, ta vrsta pristupa toj igri koja je mnogo važna mora biti nagrađena. Mora imati podršku, ne smemo biti negativni, to nije dobro. Možemo da izgubimo, to je sport. Samo morate ovako da se ponašate, da ostavite srce na terenu. Morate kad igrate za zemlju da osetite tu podršku.

Dodao je Piksi da neće ulaziti u bilo kakvu polemiku.

- To je važno. Naravno, ljudi su ovakvi, onakvi i sigurno neću ulaziti u to blato, niti sam vaspitan tako, a ima mnogih kojima mogu da odgovorim bez problema. Mislim da je to bespotrebno i ja njima i onima koji imaju drugačija mišljenja, koja poštujem, neću replicirati putem medija. Mediji su tu da daju svoj sud, da procene da li se greši u sastavu tima, da li se greši u taktici. Da li je ovako ili onako, kritika je uvek dobrodošla, ja je prihvatam. Poštujem svačije mišljenje, ali javnost treba da zna, to neću da ponavljam, da mi dajemo sve od sebe i kad nosimo dres sa grbom, kad slušamo himnu, to je privilegija.

Na kraju je istakao da je javnost imala šta da vidi večeras.

- Ovo večeras što smo videli, mislim da su momci zaista dali sve od sebe, u 90 odsto onoga što sam tražio i očekivao, oni su to pokazali i zbog toga ja kao trener imam punu satisfakciju. Javnost kako će gledati, da li iima mana, na kraju krajeva je na vama da procenite sve - zaključio je Dragan Stojković.

(Telegraf.rs)