Danska dobila Švajcarsku i poslala opomenu Orlovima: Džaka i Elvedi "crveneli" i pogurali svoj tim ka porazu

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug / AP

Fudbalska reprezentacija Danske došla je do prve pobede u našoj grupi u Ligi A u Ligi nacija, pošto je na domaćem terenu uspela da se izbori sa timom Švajcarske, koji je meč na kraju završio sa samo devet igrača na terenu zbog dva isključenja - 2:0 (0:0).

Sve se faktički rešavalo i dešavalo tokom drugog poluvremena, kada su Švajcarci pucali sami sebi u noge sa dva isključenja.

Prvi crveni karton zaradio je Elvedi zbog vrlo oštrog starta u 50. minutu, a drugo isključenje je zaradio Džaka zbog drugog žutog kartona u 87. minutu.

U međuvremenu je Danska uspela da iskoristi brojčanu nadmoć i da pogodi u 82. minutu preko Dorgua, da bi konačan rezultat u nadoknadi vremena postavio poznati Hojbjerg.

To je dovoljna opomena Orlovima da nema opuštanja uprkos osvojenom bodu protiv evropskog šampiona. Videli smo šta Danci mogu i na Evropskom prvenstvu, pa je to dobra prilika za revanš u nedelju u isto ovo vreme.

Preostali meč doneo nam je pravu dramu, a Poljska je veliki pobednik pošto je Zalevski postigao gol za pobedu protiv Škotske u 97. minutu meča.

Prethodno je Šimanski doneo vođstvo Poljacima u 8. minutu, Levandovski je duplirao tu razliku sa penala u 44. minutu, a Gilmur u 46. minutu i Mektominej u 76. minutu su poravnali rezultat. Na kraju je pomenuti Zalevski bio junak.

(Telegraf.rs)