Krilo Partizana pakuje kofere: Severina prihvatio platu Makabija, na pola koraka je od transfera u Haifu

Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: MN Press / Marko Metlaš

Još samo detalji dele Kcandera Severinu od poslaska iz Partizana, a klub iz Humske od dodatne zarade od 1.300.000 evra (plus procenti), o čemu smo već pisali. Holandski fudbaler je dogovorio lične uslove sa izraelskim klubom, koji će do kraja dena definisati o ostale detalje sa crno-belima, a potom i kompletirati celokupan transfer.

Tako će crno-beli dodatno zaraditi, ali i rasteretiti igrački kadar, koji je poprilično glomazan, a nije nimalo jeftin za srpske prilike i za klub koji neće imati dodatne prihode od evropskih takmičenja.

Transfer Mateusa Saldanje u Ferencvaros od 3.350.000 evra i procente donekle je "ugasio požar", ali sa novcem koji će Partizan zaraditi od prodaje Severine Makabiju crno-beli bi trebalo da imaju mirnu jesen.

Podsetimo, Severina je u Izrael odlazi kao želja trenera Bakara Bahara, koji ga je igrački upoznao dok je sa klupe predvodio Crvenu zvezdu, a sada je poželeo i da ga angažuje, pošto se ovoga leta vratio u Makabi iz Haife.

U Humsku je stigao prošlog leta kao slobodan fudbaler iz Ado Den Haga i to kao želja bivšeg trenera Igora Duljaja, a uz mnogo protivljenja odlazećeg sportskog direkora Ivice Kralja, koga će na toj funkciji naslediti povratik Ivica Iliev, o čemu smo takođe juče pisali.

(Telegraf.rs)