Saznajemo! Šahtjor blokirao dolazak štopera u Partizan: Politika ipak iznad sporta

Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Franziska Gora / imago sportfotodienst / Profimedia

Prodaja kapitena Svetozara Markovića u Viktoriju Plzenj, pre toga pozajmice Nikole Miličića (Radnički 1923) i Bojana Kovačevića (Kadiz) značajno su suzili konkurenciju u Partizanu na poziciji štopera i postojala je ideja da se u smiraju prelaznog roka angažuje još jedan centralni defanzivac.

Fudbaler Šahtjora iz Donjecka - Stav Lamkin (21) označen je kao prioritet i postojala je dobra volja obe strane, ali je već viđeni dogovor naprasno stao.

Upućeni kažu zbog mešanja politike u sport, činjenice da je ukrajinska sportska javnost osudila pokušaj poslovanja Šahtjora sa srpskim klubom, koji je tokom leta gostovao na turniru u Rusiji, sa kojom je pomenuta zemlja u ratu.

Bez obzira što je Lamkin Izraelac sa španskim pasošem, što u Šahtjoru u minulih godinu dana nije imao veliku minutažu i pride je ovoga leta dobio konkurenciju u dvojici iskusnijih centralnih defanzivaca, te će se teško nametnuti, odluka je nekoliko dana prolongirana, a zatim je posao potpuno stao.

Možda ima još vremena, prelazni rok u Ukrajini traje do 6. septembra, no, s obzirom na trenutno raspoloženje Ukrajine prema Srbiji, koje se moglo videti i tokom nedavnog dvomeča Partizana i Dinama iz Kijeva, u kvalifikacijama za Ligu šampiona, male su šanse da će sport u narednih šest dana nadvladati politiku.

(Telegraf.rs)