Kada Bode igra ceo grad uradi jednu stvar: Ovo čeka i Zvezdu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stadion kapaciteta 8.000, o kom smo ranije pisali, uglavnom je pun, dok ćeš u gradu, čak i ako u trenutku “padneš s Marsa, brzo shvatiti da se igra utakmica

Foto: Telegraf

Nema Bode kao grad previše turističkih atrakcija. Uglavnom je sve vezano za more, pecanje i brodove, te otuda i ne čudi što je jedna od najvećih upravo fudbalski klub iz ovog mesta.

Poslednjih godina to je najuspešniji klub u Norveškoj, osvojili su nekoliko titula i na pragu su nove, dok će sa Crvenom zvezdom voditi bitku za Ligu šampiona.

Samim tim što su ovaj grad vinuli na evropsku mapu, Bode Glimt je u srcima svih ljudi koji žive u ovom gradiću od 50 i kusur hiljada stanovnika.

Stadion kapaciteta 8.000, o kom smo ranije pisali, uglavnom je pun, dok ćeš u gradu, čak i ako u trenutku “padneš s Marsa, brzo shvatiti da se igra utakmica.

Naime, običaj vezan za Bode Glimt i sam grad jeste taj da svi na dan utakmice iznesu zastave ili obeležja kluba ibokače na kuće, kafiće, firme i druge znamenitosti.

Tako tokom šetnje možete da vidite da je, na primer, čitav jedan komplekst zgrada u žutim zastavama, izlozi takođe, dok veliki broj domaćinstava na ulazu u kuće vidoko podigne zastave da se vijore.

Kako sve to izgleda, možete videti u galeriji ispod:

(Telegraf.rs)