Sve o meču Bode - Zvezda: Očekivani sastavi, od koga preti najveća opasnost, šta kažu kladionice...

M. M.
Vreme čitanja: oko 3 min.

Duel u okviru plej-ofa LŠ na programu je od 21 čas

Foto: MN Press

Prošle sezone Crvena zvezda je opušteno čekala žreb za grupnu fazu Lige šampiona, jer je kao šampion kupila svoje direktno mesto tamo, ali ove će morati dobro da se preznoji kako bi se opet našla u društvu najboljih timova Evrope.

Jedina prepreka između Zvezde i LŠ jeste norveški šampion Bodo Glimt koji je, gle čuda, čak i favorit i ovoj prvoj utakmici plej-ofa u koji je došao ukupnom pobedom od 5:1 ( 4:1,1:0) nad poljskom Jagjelonijom.

Telegraf se nalazi na licu mesta u Norveškoj i izveštavaće vas o najvažnijim detaljima pre, tokom i posle utakmice, a kao i uvek donosimo vam najbitnije činjenice kada je u pitanju duel Bodo-Zvezda.

Kada se igra i ko prenosi utakmicu?

Utakmica Bodo Glimt - Crvena zvezda na programu je od 21 čas, a TV prenos moći ćete da gledate na kanalima RTS1 i Arena Sport Peemijum 1.

Ko sudi?

Glavni sudija biće Slovak Ivan Kružljak. Njegovi pomoćnici biće sunarodnici Branislav Hancko i Jan Pozor, dok će četvrti sudija biti Peter Kralović. U VAR sobi sedeće Holanđani Pol van Bekel i Johem Kamphuis.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Foto: Telegraf.rs

Zvezda iza sebe ima ubedljivu pobedu nad Čukaričkim u derbiju 5. kola Superlige, što je ujedno i najbolji meč koji su izabranici Vladana Milojevića odigrali otpočetka sezone. Crveno-bele može da raduje i to što vise nemaju zaostatak za Partizanom prouzrokovan onik remijem sa Mladosti iz Lučana.

S druge strane, Bodo je oba meča protiv Jagjelonije dobio i tako prošao u plej-of. Između ta dva susreta odigrali su nerešeno sa Vikingom u gostima, dok su u avgustu slavili i protiv Haugesunda (4:2). Posle 19. kola imaju pet bodova više od drugoplasiranog tima.

Od koga preti najveća opasnost?

Patrik Berg i Jens Peter Hauge ce definitivno biti najveća pretnja po tim Zvezde. Prvi je srce i duša tima, od njega sve polazi, dok je drugi bio jedan od najvećih talenata norveškog fudbala, sa kvalitetom koji ga je odveo u Milan i Ajntraht.

Šta kažu kladionice?

Za mnoge je pomalo iznenađujuće to što je Zvezda poprilično potcenjena od strane bukmejkera. Naime. kvota na pobedu domaćeg tima varira ismeđu 1.55-1.85, na “iks” je oko 3.50-3.70, dok je na pobedu srpskog šampiona između čak 4.20 i 4.80.

Očekivani sastavi:

Bode: Haikin, Sjovold, Bjortug, Gundersen, Bjorkan, Evjen, Berg, Fet, Mata, Hauge, Hog.

Crvena zvezda: Ilić, Seol, Điga, Spajić, Rodić, Hvang, Elšnik, Ivanić, Puma (Milson), Olajinka, Šerif.

Foto: Telegraf.rs

Reč trenera

Kjetil Knutsen (Bode):

Crvena zvezda je skup veoma dobrih individualnih igrača, imaju međunarodno iskustvo. Mnogo je reprezentativaca, ofanzivnih fudbalera. Ne želim da navodim jednog ili dvojicu, znam da ćemo da sretnemo mnogo kvalitetnih rivala. Mi smo dobro pripremljeni za to

Vladan Milojević (Crvena zvezda):

Očekujemo brzu utakmicu, pogotovo što se dosta vremena pričalo o podlozi. Tačno, veštačka je trava, biće brza podloga. Jedna podloga koja nije negde nama uobičajena. Odigrali smo ovaj posledji meč u SL na veštačkoj travi, ali podloga ta koja je dobra u Pančevu nema nikakvih dodirnih tačaka sa ovom ovde. I Bode je ekipa koja igra takav stil igre, brzo, sa kratkim pasovima. Imaju hitre igrače. Moramo što pre da se adaptitamo na teren, to je prvo i osnovno. Mislim da je Bode ekipa koja dugo godiina igra u jednom sistemu koji ih je pozicionirao na mapu Evrope. Tačno se zna ko šta radi. Imaju til igre i neće ga menjati. I kod kuće i na strani igra isto. Igraće agresivno kao i do sada. I mi ćemo odgovoriti na njihovu agresiju sa našom. Biće rovovska bitka u svakom slučaju. Spremali smo se celog leta. ovo je fudbal, prvo. Mi smo ekipa koja igra protiv rivala koji je dobrano u ful ritmu, mogu da otvore šampanjac što se tiče domaćeg prvenstva

(Telegraf.rs)