"Izgleda da će Partizan postati žrtva kvara UEFA": Otvorila se debata zbog crno-belih, u priču uključen i TSC

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Ima srpski vicešampion još jednu šansu za evropsku jesen

Foto: partizan.rs

Platforma za primenjenu fudbalsku statistiku, "Football Meets Data", pokrenula je u petak ujutru polemiku koja uključuje Partizan i situaciju u kojoj se klub nalazi!

Najviše iz ugla da su kao vicešampioni Srbije došli u situaciju da nemaju zagarantovanu grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. Podsetimo, crno-beli su u četvrtak veče ispali od Lugana u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope i igraće protiv Genta plej-of Lige konferencije.

- Izgleda da će Partizan postati žrtva "kvara" na UEFA pristupnoj listi gde trećeplasirani tim u ligi ima 100 odsto sigurnu grupnu fazu, dok drugoplasirani nema - piše administratori pomenute platforme.

Nedugo zatim dobili su odgovor da Paritzan i ne treba da igra Evropu ako ne može da izbaci barem jednog rivala, te su na to odgovorili kontrapitanjem.

- Šta je TSC uradio više od Partizana da zasluži 100 odsto sigurno mesto u grupnoj fazi? Bili su iza njih u ligi. U Evropi su sakupili mnogo manje bodova od Partizana.

Inače, Partizan je jedan od sedam klubova koji bi u narednoj rudni mogli da ostanu bez Evrope posle igranja u drugom kolu kvalifikacija za LŠ.

Pored crno-belih, tu se još nalaze celje, Panevežis, Ki Klaksvik, TNS, Linkoln i Santa Koloma.

(Telegraf.rs)