Zvanično: Stefan Kovač je deseto pojačanje Partizana!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vezista je potpisao trogodišnji ugovor sa crno-belima

Foto: MN Press

Vezista Čukaričkog Stefan Kovač (25) i zvanično deseto je pojačanje Partizana ju letnjem prelazom roku. Na dan kada je ekipa otputovala u Švajcarsku, na revanš sa Luganom, crno-beli su dogovorili detalje saradnje sa igračem, koji je u sredu prošao i lekarske preglede, potom je jutros raskinuo saradnju i sa klubom sa Banovog brda, te je u Humskoj potpisao ugovor na tri godine i biće na raspolaganju stručnom štabu već od vikenda.

Stanojević je u minulih dva meseca insistirao na angažovanju "osmice", prvi target mu je bio Ifet Đakovac iz TSC, ali je klub iz Bačke Topole odbio 1.200.000 evra, plus procente, koliko su crno-beli poslali na koncu pregovora i klub iz Humske se okrenuo drugim opcijama.

Potom je na "radar" došao Leonardo Lopez iz Serkl Briža kao kapitalno pojačanje, koje bi Partizanu donelo razliku i na domaćim "njivama", ali i u Evropi. No, posle dugog nadmudrivanja, pregovora, ponekad i ignorisanja sa obe strane, pa novog vraćanja za pregovarački sto, dve strane nisu našle zejdnički jezik. Ali, ne znači da neće ukoliko se kockice poklope do kraja letnje pijace (tim pre što je igrač slobodan na tržištu).

Onda je u hodu promenjena strategija, ko zna koji put, pa je odlučeno da se angažuje domaći igrač, koji, kako rekoše iz Humske "razume i oseća borbu" u srpskom fudbalu. Bilo je razmatranja da se ispravi propust sa Milanom Aleksićem, koji je prošlog leta upravo iz Humske otišao bez obeštećenja u Radnički 1923, ali ta "sitna korekcija" bi danas, kada se radi o nosiocu igre i jednom od najboljih igrača Kragujevčana, koštala preko milion evra.

Otuda je izbor pao na Stefana Kovača, bivšeg polaznika škole Crvene zvezde, kasnije i profesionalca koji nije dobio priliku na stadionu "Rajko Mitić", ali se afirmisao u IMT i od 2019. godine u Čukaričkom.

Da li će vezista "brđana" rešiti problem crno-belih sa Topčiderskog brda, teško je reći, jer Partizan trenutno deluje kao avion bez pilota, u svakom smislu tih reči...

(Telegraf.rs)