Četvrti čovek u bekstvu...: Otkriveni svi detalji napada nožem na oca fudbalera Barselone

S. G.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Istraga je u toku...

Foto:Tanjug/AP/Manu Fernandez/Andreea Alexandru/Thanassis Stavrakis/Matthias Schrader

Ove srede je u Španiji izboden otac Lamina Jamala, mlade fudbalske zvezde. Njegov otac Munir je navodno izboden na jednom parkingu, dok je brzo prebačen u bolnicu i gde trenutno nije životno ugrožen.

Tokom večeri su se pojavili i navodi da je u kritičnom stanju, ali je brzo stigao i demant u kom su doktori uspeli da spasu život Munira, koji se sada oporavlja.

Ipak, nove informacije donosi Dejli Mejl koji navodi da su trojica muškaraca uhapšena, kao i to d su detektivi potvrdili da su uhapšeni muškarci učestvovali u ranijem incidentu u kojem je Munir snimljen u uličnoj raspravi nakon što je poliven vodom sa balkona.

Portparol regionalne policije "Mossos d'Esquadra" rekao je u četvrtak ujutro:

- Mogu potvrditi da su tri osobe uhapšene nakon ubadanja muškarca u naselju Rokafonda u Mataru. Istraga je i dalje otvorena i policajci i dalje pokušavaju da utvrde nivo umešanosti uhapšenih.

- Moguće je da će kasnije danas biti još hapšenja. Trenutno nismo u mogućnosti da pružimo više detalja o godinama i nacionalnostima uhapšenih. Ono što možemo reći je da se ubadanje dogodilo u 21:10 na parkingu, a hapšenja su usledila nekoliko sati kasnije i tri uhapšene osobe su bile u pritvoru do 23:00.

Takođe, izvor iz policije je rekao:

- Rane od noža koje je žrtva zadobila nisu pogodile nijedan vitalni organ i njegov život nije u opasnosti.

Prema lokalnim izveštajima, četvrti muškarac je još uvek u bekstvu.

Mounir je primljen na odeljenje intenzivne nege u Barseloni, ali se očekuje da će kasnije u četvrtak biti prebačen na redovno odeljenje.

Predsednik Barselone, Đoan Laporta, bio je među onima koji su posetili oca krilnog igrača Barselone u bolnici u sredu uveče nakon ubadanja.

Motiv napada još uvek nije jasan, iako su Marokanci koji žive u naselju u kojem je Lamine Jamal odrastao javno izrazili nezadovoljstvo što je odlučio da igra za Španiju, a ne za Maroko gde je rođen njegov otac.

(Telegraf.rs)

(Telegraf.rs)