Visoka delegacija NR Kine posetila FSS i Crvenu zvezdu

E. S.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Delegaciju je predvodio predsednik FS Kine, Song Kai

Foto: crvenazvezdafk

Visoka delegacija NR Kine posetila je Fudbalski savez Srbije i Crvenu zvezdu. Poseta je bila organizovana u cilju unapređivanja već dobro postojećih odnosa i jačanja saradnje u svim strukturama.

Delegaciju NR Kine koju su činili potpredsednica kineske Vlade Šen Đikin, zajedno sa ministrom za sport Đao Đidanom, predsednikom fudbalskog saveza Kine Songom Kai i zamenikom generalnog sekretara državnog saveta Liuom Đuhuiem  na Marakani ugostili su funkcioneri Zvezde - predsednik Svetozar Mijailović, sportski direktor Mitar Mrkela, direktor Omladisnke škole Nikola Jelić i direktor poslovnog razvoja Stefan Mrlješ, u društvu ministra sporta i omladine Republike Srbije Zorana Gajića.

Foto: FSS

Sa druge strane, u Staroj Pazovi je kinesku delegaciju koju su činili predsednik Song Kai, član tehničkog odeljenja Majk Čang i predstavnica internacionalnog sektora Vang Luning, bili su gosti Fudbalskog saveza Srbije. U ime FSS, srdačno su ih dočekali potpredsednik Janoš Žemberi, direktor reprezentativnih selekcija Nenad Bjeković, direktor A tima Stevan Stojanović i šef kabineta predsednika FS Srbije Marko Saranovac.

Sastanak je organizovan u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije i to je bila idealna prilika da se uvaženi gosti, u čijoj pratnji je bio poznati srpski trener i nekadašnji selektor kineske reprezentacije Aleksandar Janković, uvere u kapacitete srpske kuće fudbala.

Foto: FSS

(Telegraf.rs)