Partizan na korak od "osmice" Čukaričkog: Stefan Kovač deseto pojačanje crno-belih

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vezista će do kraja sedmice, ako se nešto drastično ne promeni, postati fudbaler kluba iz Humske

Foto: fkčukarički

Prva želja je bio Ifet Đakovac iz TSC, potom se dugo pregovaralo sa zastupnicima Leonarda Lopeza, a na kraju je "knjiga spala" na - Stefana Kovača (25) iz Čukaričkog. Tako je Partizan uoči puta u Švajcarsku praktično dogovorio deseto pojačanje u letnjem prelaznom roku, a našao ga je na Banovom brdu u liku bivšeg polaznika omladinske škole Crvene zvezde, kasnije IMT...

Rekosmo već, u "moru" fudbalera koji su ponuđeni i čiji je puls ispipavan u prethodnom periodu, crno-beli su se odlučili za "osmicu" Čukaričkog, verujući da će "domaća radinost" zaseniti legiju stranaca koja trenutno obitava u rosteru kluba iz Humske i, mišljenja su u klubu, "ne osećaju dovoljno grb i i dres koji nose..."

Kako će ga osetiti bivši polaznik škole najvećeg rivala, to je sad već tema za razmišljanje, ali kako bilo, neki koraci su već načinjeni u tom smeru i, ukoliko ne dođe do obrta u poslednji čas, velika je verovatnoća da će Kovač zadužiti dres Partizana i već od petka konkurisati za sastav tima u narednom periodu.

Pored juniorske karijere u Crvenoj zvezdi, gde je 2018. godine potpisao i profesionalni ugovor, Kovač je, rekosmo već, igrao za IMT, da bi 2019. prešao u redove Čukaričkog.

Takođe, bio je i član mlađih selekcija Bosne i Hercegovine, čije je boje branio do mlade reprezentacije. Vrednost igrača na transfermarketu iznosi 2,5 miliona evra, no, nije poznato koliko će crno-beli, ako dođe do konačnog dogovora, platiti obeštećenje za vezistu, jer ga sa "brđanima" vezuje ugovor do narednog leta.

Sam Kovač bi do kraja radne sedmice trebalo da ugovori svoje uslove i postane i zvanično fudbaler Partizana.

(Telegraf.rs)