Zvezda saznala rivala u plej-ofu Lige šampiona

L. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Crveno-beli putuju u Norvešku

Foto: PressFocus / ddp USA / Profimedia

Fudbaleri Bode Glimta plasirali su se u plej-of Lige šampiona pošto su eliminisali poljsku Jageloniju rezultatom 4:1. Podsećanja radi, prvi duel u Poljskoj završen je pobedom Bodea minimalnim rezultatom.

Crvena zvezda je na žrebu prošlog ponedeljka saznala da će joj poslednja prepreka na putu ka najelitnijem fudbalskom takmičenju u Evropi biti pobednik meča Bode Glimit/Jagelonija.

Što se samog meča tiče, već u drugom minutu viđeno je prvo uzbuđenje kada je Imaz pogodio preču, da bi u četvrtom minutu Jagelonija povela pošto je sopstvenu mrežu pogodio Patrik Berg.

Domaćin nakon toga nije klonuo, već je bio sve ofanzivniji što je urodilo plodom u 34. minutu kada je Fet pogodio za izjednačenje, da bi četiri minuta kasnije usledio novi gol Bodea.

Sjajnu akciju izveli su Norvežani, posle razmene pasova lopta je na desnoj strani stigla do Mate koji je rutinski sproveo u mrežu za vođstvo.

Na samom startu drugog dela igre, tačnije u 56. minutu, Bode postiže novi pogodak preko Feta. Veznjak Norvežana se izborio za prostor i uputio udarac sa nekih 17 metara, a lopta se od stative odbila u mrežu.

U 71. minutu Hog je rešio sve dileme oko pitanja pobednika. Danas maestralni Hauge uputio mu je savršen pas, a centarfor norveškog sastava je rutinski postigao gol.

Do kraja susreta nije bilo preteranih uzbuđenja, te je Bode zakazao duel sa Crvenom zvezdom.

Na ostalim mečevima kvalifikacija za Ligu šampiona postignuti su sledeći rezultati:

APOEL - Slovan Bratislava 0:0 (prvi meč 0:2)

Fenerbahče - Lil 1:0* (prvi meč 2:1)

Tvente - Salcburg 2:3 (prvi meč 1:2)

(Telegraf.rs)