Slučaj "Perišić": Hajduk osudio napade na igrača, kakva je budućnost hrvatskog fudbalera u Splitu?

S. J.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Ivan Perišić (35) je izbačen iz ekipe pre utakmice protiv Lokomotive, koja je završena rezultatom 1:1

Foto: MICHAL FAJT,ZOSPORTU.SK / imago sportfotodienst / Profimedia

Hajduk Split se oglasio povodom nedavnih dešavanja između trenera Đenara Gatuza i iskusnog hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića.

U saopštenju objavljenom na zvaničnoj klupskoj stranici, Hajduk je osudio napade na svog igrača, ističući da Perišić ne zaslužuje uvrede koje su mu upućene.

- U poslednjih nekoliko dana svedoci smo nepravedne hajke na našeg igrača i proslavljenog reprezentativca Ivana Perišića, istinskog velikana hrvatskog fudbala. Ivan nije zaslužio ovakav tretman, niti bilo kakve uvrede, koje najoštrije osuđujemo. Želimo jasno poručiti da ćemo sve nesuglasice unutar kluba rešavati na interni način. Naš je zadatak, kao kluba i kao zajednice, da štitimo interese i vrednosti koje Hajduk neguje - navodi se u saopštenju.

SUKOB IZA ZATVORENIH VRATA: GATUZO OTKRIO DA PERIŠIĆ ŽELI DA ODE

Podsetimo, Ivan Perišić (35) je izbačen iz ekipe pre utakmice protiv Lokomotive, koja je završena rezultatom 1:1. Na konferenciji za novinare posle utakmice, Gatuzo je otkrio da je Perišić pre dvadesetak dana zatražio da napusti klub.

Foto: Tanjug / AP

- Došao je u moju kancelariju i rekao da želi da ide. Ako neko ne želi da ostane, moram poštovati ostatak ekipe i pravila koja vladaju u svlačionici. Dao sam mu šansu da igra – 20 minuta, 35 minuta, 65 minuta. Ako igrač izrazi želju da ode, to može uneti nemir u tim. Ova priča još nije zatvorena, on je i dalje tu - rekao je Gattuso.

Nakon što je objavljeno da je kažnjen, Perišić se oglasio na Instagramu, gde je poručio: "Danas je važna utakmica i ne želim da remetim mir ekipi i klubu skretanjem pažnje na sebe. Srećno momci, a o svemu što se desilo možemo razgovarati kasnije."

Perišić se ove zime vratio u Hajduk iz kojeg je otišao pre 20 godina. Totenhem ga je pustio nakon što je prošle jeseni pokidao ligamente. Posle dugog oporavka, Perišić je krajem prošle sezone ponovo zaigrao za Hajduk, a zatim i za Hrvatsku na Evropskom prvenstvu.

Ipak, postoji klauzula koja omogućava da Perišić napusti klub ako neko uplati 200 hiljada evra odštete između 29. avgusta i 5. septembra ove godine.

Ova situacija otvara pitanje da li će Perišić ostati u klubu do zime, naročito ako Hajduk ne uspe da izbori plasman u grupnu fazu Lige konferencija. Perišić je očigledno osigurao sebi opciju da napusti klub u završnici prelaznog roka ukoliko Hajduk ne ostvari evropski uspeh.

(Telegraf.rs)