Poznati sudijski ekspert se ponovo javio: "Ovo nije bilo dovoljno za penal za Partizan"

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Rade Đurović se oglasio putem društvene mreže "X"

Printskrin: Youtube/Novo jutro

Mnogo polemike povelo se povodom jučerašnjih sudijskih odluka na utakmici između Partizana i IMT-a, koji je na kraju u Zaječaru završen bez golova, a samim tim i bez pobednika - 0:0.

Nezadovoljni su bili u Partizanu, pošto im je glavni sudija ovog meča, Marko Ivković poništio pogodak Ksandera Severine posle višeminutnog VAR-a u 90. minutu meča.

Međutim, u Partizanu nisu bili srećni ni zbog činjenice da im nije bio dosuđen penal u 82. minutu nakon što je Lazarević sklonio loptu u stranu, a potom bio u duelu sa fudbalerom IMT-a sa brojem tri, Konstantinovim.

VAR nije gledao taj detalj, a ni sudija Marko Ivković nije reagovao, dok se naknadno na društvenoj mreži "X" javio i sudijski analitičar, Rade Đurović i dodatno pojasnio ovu situaciju.

- Ja sam pristalica čvršćeg kriterijuma i po mojim načelima i pogledima, ovo nije dovoljno za prekršaj. Tako onda mora da bude za sve. Problem kod nas je neujednačen kriterijum, i to svesno. Da li je nešto prekršaj najviše zavisi od toga ko su učesnici u događaju, i najveći broj sudija se samo time i vodi jer zna da im je to recept za napredak - napisao je Đurović.

(Telegraf.rs)