Partizan između dva meča sa Luganom traži pobedu protiv IMT: Svetla "Kraljevice" za Žoaa Grimalda

Vreme čitanja: oko 2 min.

Trener crno-belih mora da pazi na bezgrešan učinak u Superligi i obaveze koje slede u Evropi

Foto: FK Partizan

Dok u evropskim mečevima još uvek kaska za rivalima i nada se eventualnim pojačanjima koja bi smanjila taj jaz, Partizan je u domaćem prvenstvu bez greške i, sem Napretka u prvom kolu, kada se dobrano namučio, sve ostale rivale je preskočio kao "plitak potok". Spoznajom pomenute činjenice, uz nešto kritičniji početak sezone rivala, deluje da je tim iz Humske apsolutni favorit u večerašnjem duelu sa IMT (20.00, Arena sport Premium 1), koji će biti odigran na novom stadionu "Kraljevica" i u Zaječaru.

Trenera Aleksandra Stanojevića pred duel sa "traktoristima" mogu eventualno da brinu dve okolnosti: izostanak prvog napadača Mateusa Saldanje, koji je zbog eventualnog transfera "ni na nebu ni na zemlji", a nije dovoljno ni psihički jak, da prevaziđe situaciju, uz to ima i lakšu povredu.

Takođe je i fakat da meč sa IMT dolazi između dva odmeravanja snaga sa Luganom u Evropi, u kojima klub iz Humske traži način da se, eventualnom eliminacijom Švajcaraca, domogne grupne faze Lige konferencije već sada i nastavi put ka Ligi Evrope dosta rasterećenije.

U tom pogledu Stanojević je i vršio korekcije u sastavu, pokušavajući da odmori neke od nosilaca koji su se potrošili u zahtevnom meču sa Luganom, a opet da ne trši domaće takmičenje.

Očekuju se zato osveženja u svim linijama tima, od poslednje, gde će verovatno biti promenjena oba beka u odnosu na evropski meč, tim pre što Vukašin Đurđević svakako mora da počne kao bonus opcija, dok bi Nikola Antić mogao da odmeni Marija Jurčevića.

Što se veznog reda tiče, Stanojević verovatno planira da odmori i Kervina Arijagu, čija potrošnja energije sa Luganom je takođe bila velika, ali i krilne napadače, pošto, poput Đurđevića, mora da nađe još jedno rešenje za bonusa, u liku Nemanje Trifunovića ili, pak, Ibrahima Zubairua.

Sva je prilika i da bi poslednje pojačanje - Žoao Grimaldo, posle 20-tak minuta u Evropi, danas mogao na teren od prvog minuta, kako bi se stekao uvid u njegove trenutne mogućnosti pred revanš sa švajcarskim timom u četvrtak...

Očekivani sastav Partizana za meč sa IMT: A.Jovanović, Đurđević, Marković, Mujakić, Antić, Ovusu, Zahid, Grimaldo, Trifunović, Natho, Dj.Jovanović.

(Telegraf.rs)