Kakav početak sezone u Engleskoj! Siti izjednačio u 89. minutu, pa posle penala uzeo Komjuniti šild

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Evans je tragičar u penal seriji

Fudbalska sezona u Engleskoj zvanično je otvorena! Ove subote odigran je tradicionalni Komjuniti šild, koji nam je doneo derbi Mančestera sa dosta drame, a prvi trofej u novoj takmičarskoj godini osvojio je Siti koji je posle penala dobio Junajted - 1:1 (pen. 7:6)!

Ništa nije nagoveštavalo da ćemo gledati takvu dramu u samoj završnici, a može se reći da su fudbaleri Junajteda na neki način i tragično ispustili trofej iz svojih ruku.

Jer Đavoli su uspeli da povedu u 82. minutu preko Garnača, kojem je asistirao Bruno Fernandeš i samo su ih minuti delili od pehara.

Međutim, Siti nije hteo tako lako da se preda i bukvalno pred početak nadoknade vremena, u 89. minutu je pronašao put do mreže. Strelac je bio Bernardo Silva, a Bob je pokazao da će biti važan deo tima Građana, pošto je bio asistent za ovaj izjednačujući gol.

Pravila Komjuniti šilda su takva da se odmah ide na penale, a tamo je odmah Silva promašio penal za Siti i stavio Građane u nepovoljan položaj.

Pogađali su redom Bruno Fernandeš, De Brujne, Dalot, Haland, Garnačo, sve dok se nije došlo do novog udarca Građana za Džejdona Sanča, koji nije bio uspešan!

Nakon njega je Savio doneo egal, Kazemiro je produžio seriju, baš kao i Ederson, a zatim su krenuli da rade živci. Izdržali su pritisak i Mektominej, Nunjes, Martinez i Dijas, ali Evans nije, pa je postao tragičar Junajteda. Pobednički penal za Siti dao je Akanđi.

Sezona Premijer lige počinje narednog petka kada se sastaju Mančester junajted i Fulam od 21.00 čas.

(Telegraf.rs)